Ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για την ανάγκη του κόμματος να αποκτήσει ξανά το πολιτικό εύρος μιας ισχυρής παράταξης, με σεβασμό στην ιστορικότητά του.

«Οι πολίτες ζητάνε την αλλαγή. Η αλλαγή δεν είναι μια έννοια που έχει ταυτιστεί μόνο με μια περίοδο, είναι μια κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου, που ζητά να βελτιώνεται η καθημερινότητά του», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως για τον ίδιο το στοίχημα είναι να αποκτήσει ξανά η δημοκρατική παράταξη υψηλή κοινωνική αξιοπιστία.

«Με όρους διαφάνειας»

Με «ένα κόμμα που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας και θα αγκαλιάσει τις αγωνίες των πολιτών και ειδικά των νέων, που θα συμμετέχουν μαζικά», ο κ. Ανδρουλάκης αποσκοπεί στο «να ξαναγίνει η πολιτικοποίηση μια μόδα που θα προσφέρει στον τόπο μας περισσότερα από όσα σήμερα».



Μετεκλογικές συνεργασίες

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις προοπτικές μετεκλογικών συνεργασιών, όπως είπε ότι «ένα μικρό κόμμα όταν δεν το τιμά ο ελληνικός λαός με μεγάλα ποσοστά, σε όποια μέτωπα συνεργασίας και εάν μπει, δε θα έχει κανένα πρωταγωνιστικό ρόλο, θα είναι αποκούμπι. Εμένα η προτεραιότητα μου είναι να μεγαλώσει η Δημοκρατική παράταξη, να πάρει ισχυρά διψήφια ποσοστά, ώστε να μπορεί να επιβάλει τις ιδέες και τις θέσεις της, εάν χρειαστεί να υπάρξει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας».

«Βάσει ιδεολογίας»

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι προτιμά «να είμαστε ένα SPD που θα ενισχυθεί ιδεολογικά και πολιτικά, παρά ένα ΚΚΕ του κέντρου που λέει όχι σε όλα. Ένα μεγάλο, χρήσιμο κόμμα που θέλει ευρύτερες συναινέσεις, αλλά βάσει ιδεολογίας και όχι διανομής θέσεων εξουσίας και μόνον».