Ανωνυμο__1823_x_700_px___12_
Πολιτική

Γεννηματά προς Χρηστίδη: Κανείς δεν θα είναι υποψήφιος εξ ονόματός μου

Την κάλεσε να την ενημερώσει για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος

«Δεν μπορεί κανείς να μιλά εκ μέρους μου» επανέλαβε για άλλη μια φορά η Φώφη Γεννηματά , η οποία μετά την αποχώρησή της από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, λόγω της περιπέτειας με την υγεία της, διαπιστώνει ότι διάφορα στελέχη σκοπεύουν να θέσουν υποψηφιότητα ως «προεδρικοί».

Αυτή τη φορά η αυστηρή διατύπωση της κ. Γεννηματά απευθυνόταν προς τον Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε την κ. Γεννήματα για να την ενημερώσει για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

«Η δήλωση που έκανα την Τρίτη ισχύει απολύτως
. Ο ρόλος μου ως προέδρου είναι ρόλος εγγυητή της ενότητας και των διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμπλέξει το όνομα μου στην προεκλογική αντιπαράθεση και να μιλά εκ μέρους μου» φέρεται να του είπε σύμφωνα με συνεργάτες της. Αυτή η δήλωση, προφανώς, αφορά όλους όσους προέρχονται από το γεννηματικό μπλοκ.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ για να δώσει μια παράταση ορισμένων ημερών στους υποψηφίους. Πιθανολογείται ότι η ΕΔΕΚΑΠ θα στείλει επιστολή στα μέλη της ΚΕ διευκρινίζοντας ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών και μόνο σε ό,τι αφορά την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων δίνεται παράταση ολίγων ημερών. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών δεν αλλάζουν.