Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το Καρπενήσι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας «πως κοιτάμε διαρκώς το μέλλον. Με σεβασμό στο παρελθόν αλλά κοιτάμε το μέλλον». 

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθάρισε πως υπακούει μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχει με την ψήφο του ως στέλεχος του κόμματος, ζητώντας ταυτόχρονα από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη να βοηθήσουν την κα Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών.

«Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει», τόνισε με νόημα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ενώ απευθυνόμενος, όπως είπε, σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, διαμήνυσε ότι «όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει». 

«Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος και όρισα σήμερα εκπρόσωπο μου στα ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα. Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και αν οι πολίτες με προτιμήσουν θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος