«Δεν είναι κακό οι πολλές υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης μάλιστα σημείωσε ότι οι πολλές υποψηφιότητες εκφράζουν μια νέα δυναμική…

Ακόμη ανέφερε πως ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά για την πρόθεση του να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υπήρξε συζήτηση για «δακτυλίδια».

Για την συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι έγινε μια βαθιά πολιτική συζήτηση για σειρά θεμάτων που απασχολούν την παράταξη.

Τέλος, επισήμανε ότι η συνέχεια του κόμματος θα πρέπει να έχει μια νέα αρχή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε: «Δεν το θεωρώ κακό, ίσα-ίσα να σας θυμίσω οτι όταν το ΠΑΣΟΚ είχε 6% πριν από 4 χρόνια είχαμε περίπου 8 ή 9 υποψηφίους. Όσο περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία τοσο καλύτερο είναι. Προσωπικά ενώνω τις δυνάμεις μου με τους υπολοίπους υποψηφίους πέρα από εσωστρέφειες, μηχανορραφίες κτλ ακριβώς για να εκφράσουμε μια νέα δυναμική και να δωσουμε και στην πάταξη μια νέα πνοή και να την ξεκολλήσουμε και να την πάμε ακόμα πιο ψηλά με τη συμβολή όλων όσων μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία και ειδικά της νέας γενιάς! Μιας γενιάς η οποία θέλει να εκφραστεί, και να βρει προοπτική και να πρωταγωνιστήσει».

Ερωτηθείς αν η κ. Γεννηματά του είπε να μην κατέβει τις εκλογές, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Θεωρώ ότι σημερα και η παράταξη αλλά κι εγώ προσωπικά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να εκφράσουμε τις ανησυχίες του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Σε αυτό τον δρόμο θα πορευτώ. Ενημέρωσα την πρόεδρο, στην οποία χρωστάω πάρα πολλά, για την πρόθεση μου να παραιτηθώ από εκπρόσωπος τύπου, κι αυτό είναι κάτι το οποίο το έκανα γιατί έτσι ένοιωθα κι έτσι όφειλα στην ιδία και στην παράταξη και στην συνέχεια της ανακοίνωσα την πρόθεση μου. Η συνέχεια της συζήτησης αυτής, ήταν μια συζήτηση η οποία ήταν βαθιά συναισθηματική, ζέστη και ανθρωπινή και επιτρέψτε μου να πω οτι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση για δαχτυλίδια».

«Είναι κάτι το οποίο δεν αφορά ούτε την Φώφη Γεννηματά κι ούτε η Φώφη Γεννηματά έχει δώσει ποτέ τέτοια δείγματα, ούτε προφανώς εγώ το ζήτησα ποτέ. Δίνουμε μια μάχη για να εκφράσουμε μια σειρά ανησυχιών ως συνέχεια της τεράστιας δουλειάς που έκανε η πρόεδρος για 6 χρόνια. Η συνέχεια αυτή πρέπει να έχει ένα restart τώρα, μια νέα αρχή πολιτική, αξιακή, ηθική με στόχο να δωσουμε προοπτική στην παράταξη η οποία εχει μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό αποτύπωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για δαχτυλίδια ή οτιδήποτε τέτοιο. Είναι μια συζήτηση η οποία είναι πολύ καθαρή και θέλω να σας πω ότι καταλαβαίνω τις διαρροές διαφόρων όμως επειδή ξέρετε ότι ποτέ δεν έχω μπει σε μια διαδικασία διαρροών και παρασκηνίου, έχω μάθει να δίνω μάχες προσκηνίου και πολιτικής, κι επομένως αυτό είναι το οποίο θα κάνω και όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Εδω πέρα μιλάμε πολιτικά, ενωτικά και δεν θα μπω σε μια συζήτηση η οποία αν μη τι αλλο ξεχνάει, η συζήτηση αυτή, τι σχέση έχω με την πρόεδρο εδώ και πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την χθεσινή συζήτησή του με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: «Έχω μιλήσει για την συνάντηση αυτή, δεν υπάρχει κάτι κρυφό, δεν υπάρχει κάτι μυστικό. Κάναμε μια βαθιά πολιτική συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου για μια σειρά ζητημάτων τα οποία μας απασχολούν διαρκώς τα τελευταία χρόνια και απασχολούν και την παράταξη και την ταυτότητα και την κατεύθυνση της. Από εκεί και πέρα δεν έγινε καμία συζήτηση οργανωτικού ή κομματικού χαρακτήρα που να συζητάει κάποια σενάρια. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενισχύει και ενσωματώνει την ανάγκη και ενότητας και ενίσχυσης της παράταξης είναι μια θετική πρωτοβουλία, απ’ εκεί και πέρα δεν θα μπω σε επιπλέον σενάρια».

«Είμαι εδώ για να εκφράσω μια πλατφόρμα, μια συνολική δέσμη ιδεών η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει μια γενιά που θέλει να πρωταγωνιστήσει και μια ενότητα η οποία αφορά όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ. Επομένως πέρα και πάνω από πρόσωπα έχουμε και μια ευθύνη την οποία οφείλουμε να την βγάλουμε στο προσκήνιο. Η συνέχεια του αγώνα που έκανε η Φώφη Γεννηματά είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως σαφές και το restart το οποίο έχει ανάγκη η παράταξη είναι επίσης απολύτως σαφές», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ.Παπανδρέου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τις υπόλοιπες, απάντησε: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή την υποθετική συζήτηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανάλαβε μια πολύ δύσκολη αποστολή μετά τη διακυβέρνηση 2004-2009, είναι μια διακυβέρνηση η οποία έχει αφήσει πολιτικό αποτύπωμα στη χώρα και αυτό είναι κάτι το οποίο οδήγησε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις πάνω στις οποίες πάτησαν πολλοί ακόμα από εκεί και πέρα όμως σήμερα συζητάμε για κάτι πολύ διαφορετικό και επομένως δεν θέλω να μπω σε μια συζήτηση η οποία αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιοι να ερμηνεύουν τι μπορεί να γίνει στις επόμενες εκλογές».

«Εδώ το ζήτημα είναι απλό, ή θα συγκρουστούμε με τη συντήρηση και με τις χαμηλές ταχύτητες ή θα παραμείνουμε δέσμιοι μιας κλειστής διαδικασίας η οποία πρέπει να ανοίξει για όλους αυτούς τους κανονικούς ανθρώπους οι οποίοι νοιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους εκφράζουν. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό ακριβώς. Τα μηνύματα τα οποία παίρνω από ανθρώπους με τους οποίους ήμασταν συμφοιτητές, από ανθρώπους με τους οποίους ήμασταν συνάδελφοι, από ανθρώπους που είχαμε συμπορευτεί σε διαφορετικά πόστα τα τελευταία χρόνια είναι μηνύματα για να βγάλουμε μπροστα αυτή την αντίληψη επομένως σε αυτό τον δρόμο θα κινηθώ απαρέγκλιτα», σημείωσε επεξηγηματικά.

Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «Νομίζω ότι η συμμετοχή τόσων υποψηφίων και αυτών την υποψηφίων θα δώσει νέα πνοή για αυτό προσωπικά ενώνω τις δυνάμεις μου με όλους τους υποψηφίους. Η παράταξή μας είναι μια παράταξη η οποία πρέπει να έχει φωνή ισχυρή και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλω κάθε συμπολίτης που μας ακούει να μπει στη διαδικασία να έρθει να ψηφίσει και όποιος από τους συμπολίτες ακούει και τις δικές μου προτάσεις με ενδιαφέρον τον καλώ να υπογράψει και τη δικιά μου υποψηφιότητα. Πιστεύω ότι θα είμαστε πάνω από 150 χιλιάδες».

«Θα κάνω θετική έκπληξη με τις υπογραφές. Στόχος είναι να εκφράσουμε όλους τους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής το οποίο θα είναι πρωταγωνιστής», κατέληξε ο ίδιος.