Δημοσκοπηση
Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 8% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Υπέρ της αμυντικής συμφωνίας σχεδόν το 70% των πολιτών

Καλύτερες εντυπώσεις για τη διαχείριση των ζητημάτων της μεσαίας τάξης εμφανίζει η ΝΔ

Σταθερή στο ποσοστό του 8% παραμένει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρεία Prorata.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου της Prorata, η ΝΔ συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3%, ενώ εκτός βουλής φαίνεται να μένει το ΜεΡΑ25 με 2%.

Τα εν λόγω ποσοστά που εμφανίζουν πολύ μικρή μεταβολή σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας τον Αύγουστο.
Αρνητική γνώμη για τη διαχείριση της πανδημίας

Οι πολίτες φαίνεται να επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας, κάτι που με τον καιρό αυξάνεται.

Έτσι, ενώ στις αρχές, τον Μάρτιο του 2020 υπήρχε ένα μεγάλο επίπεδο συμφωνίας για τους χειρισμούς, και η αρνητική γνώμη βρισκόταν στο 18% ενώ η θετική στο 80%, πλέον η αρνητική βρίσκεται στο 58% ενώ η θετική στο 40%!Αδιαφορούν για τον κοροναϊό

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Εκεί, η πανδημία έχει πάει στην… 6η θέση με μόλις 20%, λες και ξεπεράστηκε.

Αντιθέτως, στην πρώτη θέση βρίσκεται το ζήτημα των μισθών και των συνθηκών εργασίας, και ακολουθούν τα εθνικά θέματα.

Σε ερώτηση για την ακρίβεια το 95% απαντά ότι θα επηρεάσει το μέσο νοικοκυριό.

Ψήφος στην ελληνογαλλική συμφωνία...με μικρές ενστάσεις

Για μια ακόμα δημοσκόπηση εκφράζεται η συμφωνία με την ελληνογαλλική συμφωνία. Στη συγκεκριμένη, το 69% θεωρεί ότι ισχυροποιεί τη χώρα μας και το 68% τη βλέπει συνολικά θετικά.

Ωστόσο εδώ εκφράζεται ένας προβληματισμός, και έχει να κάνει με το κατά πόσο οι δαπάνες αυτές θα φέρουν νέα οικονομικά προβλήματα στη χώρα.

Εκεί, προβληματισμένο ιδιαίτερα εμφανίζεται το 50%.


Η μάχη της «μεσαίας τάξης»

Σχετικά με το ποιος έχει περισσότερα ερίσματα στην προσέγγιση της «μεσαίας τάξης», εκεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν να μην ικανοποιούν με την πολιτική τους, με τη ΝΔ έστω να έχει δημιουργήσει ελαφρώς καλύτερες εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, για την κυβέρνηση απαντά αρνητικά το 60%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το 63%.