Μουδιαμένος είναι ο πολιτικός κόσμος μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη της Ντόρας Μπακογιάννη ότι διεγνώσθη με πολλαπλό μυέλωμα.

Στη γενναία ανάρτησή της η πρώην υπουργός δήλωσε ότι θα δώσει με όλες τις δυνάμεις τη μάχη με τον καρκίνο, από την οποία είναι αποφασισμένη να βγει νικήτρια.

Στο μήνυμά της η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται και να παλεύει γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπά, παράλληλα με τη θεραπεία της.


Έτσι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της η βουλευτής της ΝΔ συμμετείχε σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, με θέμα τις γερμανικές εκλογές.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Δημήτρης Καιρίδης εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη και της είπε «τι παλληκάρι είσαι», καθώς αποκάλυψε ότι χθες το βράδυ ρώτησε την πρώην υπουργό αν θα ήθελε να ακυρώσει τη σημερινή παρουσία της στην εκδήλωση λόγω της διάγνωσης της ασθένειάς της, με την κ. Μπακογιάννη να απαντά «θα αστειεύεσαι!».

Μιλώντας στην εκδήλωση «Γερμανικές Εκλογές: Η επόμενη ημέρα για την Ευρώπη» η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη της για «αυτό το απίστευτο κύμα συμπαράστασης» που έχει λάβει από το πρωί και παράλληλα υπογράμμισε πως «ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική», έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και «να στείλει ένα μήνυμα» και σε όλους τους άλλους, που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, «ότι δεν είναι μόνοι τους».

«Και ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια, η οποία πολεμιέται σήμερα ακόμη περισσότερο από το παρελθόν» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «έχει κάνει πάρα πολλά βήματα η επιστήμη».


Φανερά αποφασισμένη, «δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε και αυτήν την μάχη» δήλωσε η πρώην Υπουργός, σχολιάζοντας ακόμη πως «εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου». «Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτήν την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή», τόνισε η ίδια.

Μάλιστα, επανέλαβε αρκετές φορές τις ευχαριστίες της για τα μηνύματα συμπαράστασης από «όλους τους πολιτικούς χώρους», τα οποία -όπως είπε η κ. Μπακογιάννη- «είναι τόσο πολύ συγκινητικά και μου δίνουν τόσο πολύ δύναμη που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων σήμερα».

Πώς έμαθε για το πολλαπλό μυέλωμα

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε το πρωι της Δευτέρας ότι διεγνώσθη με «πολλαπλό μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA η κ. Μπακογιάννη έμαθε τυχαία για τον καρκίνο, σε εργαστηριακό έλεγχο καθώς ασχολούταν με το γόνατό της και μια υποτροπή που υπήρχε μετά από προηγούμενο χειρουργείο.

Επίσης, ήθελε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διατροφή και για αυτό επιθυμούσε να έχει όλα τα ιατρικά δεδομένα διαθέσιμα. Αυτό ήταν και που την οδήγησε στο να ανακαλύψει τόσο νωρίς το πολλαπλό μυέλωμα.

Συγκινητικά μηνύματα από Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Μπακογιάννη

Ο πρωθυπουργός με λίγες λέξεις στην προσσωπική του σελίδα μίλησε για τον αγώνα που έχει μπροστά της η Ντόρα Μπακογιάννη του εκφράζοντας την πίστη ότι θα βγει νικήτρια από αυτή τη δύσκολη μάχη. 

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια», σημείωσε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια κόκκινη καρδιά. 


Συγκινητικό ήταν το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη για τον δύσκολο αγώνα που έχει κληθεί να δώσει η μητέρα του. «Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τη στήριξη που μας δίνετε σήμερα. Η αγάπη σώζει. Και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’όλους. Την δίνει όλη της τη ζωή απλόχερα και τώρα που την παίρνει πίσω της είναι πολύτιμη. Έχει περάσει πολλά. Αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος. Μια κουβέντα μόνο προς όλους: να εξετάζεστε, μην διστάζετε, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων.