Άδωνις Γεωργιάδης
Πολιτική

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 για Novartis: Η πανηγυρική αθώωση του Μανιαδάκη εξαφανίζει όλες τις κατηγορίες εναντίον μας

«Είναι προφανές ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στην έκβαση της υπόθεσης» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και την πανηγυρική αθώωση του κ. Μανιαδάκη, του ανθρώπου που εμφανίστηκε ως μάρτυρας και κατέληξε κατηγορούμενος, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1, και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση καθώς υπήρχε και εμπλοκή του ονόματός του, όπως και του κ. Λοβέρδου, σημειώνοντας πως  «η πανηγυρική αθώωση του κ. Μανιαδάκη σχεδόν εξαφανίζει όλες εναντίον ημών κατηγορίες».

 Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Όλη η ιστορία  η εναντίον μου και στη συνέχεια η εναντίον του κ. Λοβέρδου, όλη  στηρίχτηκε τον Μανιαδάκη. Θυμίζω τα πρώτα δημοσιεύματα στην εφημερίδα Documento ονομαστικά κατά του κ. Μανιαδάκη, αυτά τα δημοσιεύματα ξαφνικά σταμάτησαν την εποχή που ο κ. Μανιαδάκης  ήταν στην πραγματικότητα ο προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα Αναστασίου. Εμφανίστηκαν ξανά στο Documento  λίγο πριν του βγάλουν την προστασία με εκβιαστικό δημοσίευμα ότι «να προσέχει ο Αναστασίου γιατί θα του βγάλουν την προστασία». Αυτό έγινε το Νοέμβριο, τέλος Δεκεμβρίου ήρθη η προστασία του Αναστασίου και ξανάγινε Μανιαδάκης όπου η κα Τουλουπάκη τον κατηγόρησε ως  ύποπτο τελέσεως κακουργήματος παθητικής δωροδοκίας και στη συνέχεια έχουμε τη χθεσινή εξέλιξη όπου ο κ. Μανιαδάκης αθωώθηκε πανηγυρικά με ομόφωνη γνώμη ανακριτή –εισαγγελέα και όλο το δικαστικό συμβούλιο. Το σημαντικό είναι ότι η δίωξη κατά του κ. Λοβέρδου είναι η κατηγορία κατά του κ. Μανιαδάκη ο οποίος κατηγορείτο  ότι έπαιρνε λεφτά από τη Novartis και τα πήγαινε στο Λοβέρδο και για αυτό ήταν ύποπτος παθητικής δωροδοκίας άρα στην πραγματικότητα η υπόθεση του κ. Λοβέρδου δικαστικά έχει τελειώσει, δεν υπάρχει κατηγορία καθόλου και όσον αφορά εμένα η βασική κατηγορία  ήταν ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν ο σύνδεσμός μου με τη  Novartis και μαζί στήναμε τις τιμές υπέρ της Novartis.  Άρα η πανηγυρική αθώωση του κ. Μανιαδάκη σχεδόν εξαφανίζει όλες εναντίον ημών κατηγορίες».

 Καθυστερήσεις  στην υπόθεση  

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην έκβαση της υπόθεσης ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ είναι ένας εξευτελισμός της ελληνικής Δικαιοσύνης όχι γιατί γίνεται σε εμένα ή στον κ. Αβραμόπουλος γιατί γίνεται στον οποιονδήποτε έλληνα πολίτη.  Εμείς βρισκόμαστε υπό προκαταρκτική έρευνα, η προκαταρκτική έρευνα είναι το πιο σύντονο διάστημα μιας διαδικασίας, είναι για να δει η Δικαιοσύνη πρόχειρα αν υπάρχουν κάποιες αποχρώσες ενδείξεις βάσει των οποίων αξίζει τον κόπο να στήσει μια κύρια ανάκριση.

Αυτή συνήθως η προκαταρκτική διαδικασία κρατάει πολύ λίγο, εκ του νόμου  θα έπρεπε να κρατήσει έως 6 μήνες και θα μπορούσε να παραταθεί για σπουδαίο αιτιολογημένο λόγο άλλους 6. Αυτό ισχύει για κάθε έλληνα πολίτη, στη δική μου περίπτωση και του κ. Αβραμόπουλου μας έχουν σε αυτό το στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας 5 χρόνια.  Εκεί στηλιτεύω κα την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύεις στην υπεράσπιση  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα δείξεις την ευαισθησία στα ανθρωπινά δικαιώματα αν θίγεται κάποιος δικός σου ή αν θίγεται το ανθρώπινο δικαίωμα ενός αντιπάλου;

Είναι προφανές ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Ο κ.Μπαρδάκης, ο νέος προϊστάμενος της εισαγγελίας έκανε χαρτί πριν από ένα μήνα και ζήτησε από τους αρμόδιους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεσή μας να του παραδώσουν το πόρισμα τους εντός διμήνου. Αναμένουμε ακόμα άλλον ένα μήνα.

 Εγώ  έχω δεσμευτεί δημόσια και στους ψηφοφόρους μου και στην οικογένειά μου ότι αν δεν έχει λήξει η υπόθεση αυτή  είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο δεν κάνω υπόδειξη ως προς την ουσία, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη θα πει αυτό που νομίζει, κάνω υπόδειξη ως προς το χρόνο. Δεσμεύεται η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σειρά αποφάσεων του. Εγώ θα στραφώ κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης και κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το νέο έτος ,  δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά υπερασπιζόμενος όχι μόνο την  τιμή και την υπόληψη τη δική μου αλλά υπερασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψη της χώρας.  Δεν μπορεί η χώρα να βγαίνει προς τα έξω και να λεει έχω δύο ανθρώπους και τους εξετάζω προκαταρκτικά πέντε χρόνια, αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική.     

Ο κ.Μανιαδάκης τώρα πλέον ως απολύτως αθώος αποδεικνύεται ότι από την αρχή έλεγε την αλήθεια στην κα Τουλουπάκη.  Η κα Τουλουπάκη ηρνείτο να δεχτεί αυτά που της έλεγε ένας που κηρύχτηκε πια επισήμως απολύτως αθώος . Αυτό ενισχύει απολύτως την σκευωρία της Novartis.

Βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκεί δείχνουν και τη μικροπρέπειά τους, αντί να πουν ένα μεγάλο συγγνώμη στον Μανιαδάκη του οποίου το όνομα ανάφερε στη Βουλή  εκατό φορές ο Πολάκης, ο Τσίπρας και οι άλλοι βρίσανε και την επόμενη μέρα επειδή εγω έγραψα στο Twitter ότι ο συνεργάτης μου κ. Μανιαδάκης αθωώθηκε κλπ ενώ η απόφαση έβγαλε ότι δεν ήταν διορισμένος σύμβουλος των υπουργών Υγείας.

Ενώ ξέρουν την αλήθεια ότι τον κ. Μανιαδάκη τον βρήκα στο υπουργείο Υγείας ως σύνδεσμος του υπουργού Υγείας με την Τρόικα από τον προκάτοχό μου τον κ. Σαλμά, τον  παρέδωσα στην ίδια θέση στον διάδοχό μου κ. Βορίδη και στη συνέχισε στην ίδια θέση επί του διάδοχου του κ. Βορίδη, κ. Κουρουμπλή στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε πάντα την ίδια θέση, του συνδέσμου του υπουργού με την Τρόικα.
Δεν είχε ούτε καμία θέση στην επιτροπή τιμών ούτε είχε καμία επιρροή στη διαμόρφωση των τιμών ούτε μίλαγε ποτέ για κάποια συγκεκριμενη εταιρεία καθώς  η δουλειά του ήταν οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις της Τρόικας. Αυτά τα έχω πει από την πρώτη μέρα, την επόμενη  μέρα λοιπόν  ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να πει  «αθώος ο Μανιαδάκης του ζητάμε συγνώμη», άρχισε «σοκαριστική ομολογία του Γεωργιάδη ήταν συνεργάτης του ενώ η απόφαση λεει  δεν  ήταν διορισμένος σύμβουλος» δηλαδή και στην αθώωση του ανθρώπου  πάλι λάσπη να πετάξουν».     

Η παρουσία του Τσίοδρα

Στα θέματα της επικαιρότητας ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την σημερινή επανεμφάνιση του κ. Τσιόρδα, ο οποίος παρουσίασε έρευνα σχετικά με τα εμβόλια.

«Έχουμε όλοι μας πολύ μεγάλη και αγωνία ανησυχία για τους εμβολιασμούς γιατί δεν πηγαίνουν πλέον καλά, έχουν κολλήσει και κάθε μέρα χάνουμε 30 με 40 συνανθρώπους μας όλοι ανεμβολίαστοι. Πρέπει με κάποιο τρόπο να τους πείσουμε  ότι κάνουν λάθος, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, λειτουργούν και σώζουν ζωές. Είναι κρίμα να πεθαίνει κόσμος τσάμπα και αυτή τη στιγμή πλέον από τον covid  πεθαίνουν οι άνθρωποι τσάμπα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.