Ελληνοφρένεια (Ε)
Ελληνοφρένεια (Ε) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
geroulanos_ypopsifios
Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Παύλος Γερουλάνος: Κατέθεσε 6.245 υπογραφές για την υποψηφιότητά του

Αποσύρθηκε από την κούρσα υπέρ Παπανδρέου ο Κεγκέρογλου

Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε τις απαιτούμενες υπογραφές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στην αρμόδια επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ).

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, κατέθεσε 6.245 υπογραφές πολιτών «που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας».

«Μπροστά μας έχουμε σχεδόν δύο μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι» πρόσθεσε.

Αποσύρθηκε ο Βασίλης Κεγκερόγλου

Νωρίτερα, την υποψηφιότητά του από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αποσύρει με δήλωσή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου αποχωρεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος όπως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, «όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Πλέον στην κούρσα έχουν μείνει έξι υποψήφιοι. Οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κεγκέρογλου

Οπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία».