«Έθεσα υποψηφιότητα ώστε να μπουν ορισμένα πολιτικά ζητήματα στην αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Βασίλης Κεγκερόγλου ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου άλλαξε τα δεδομένα.

Ακόμη σημείωσε πως βασικό κριτήριο της νέας ηγεσίας θα είναι πόσο θα μεγαλώσει η παράταξη ενώ επισήμανε την ανάγκη προώθησης ενός προοδευτικού σχεδίου για τη χώρα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Κεγκέρογλου στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε: «Εγώ έθεσα υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της κας Γεννηματά και εκείνη την ώρα δεν υπήρχε στον ορίζοντα τίποτα από αυτά που σήμερα βλέπουμε ως πραγματικότητα. Ήμουνα η τέταρτη υποψηφιότητα, επειδή είδα ότι με τις τρεις απομείνασες υποψηφιότητες πλην της κας Γεννηματά η συμμετοχή θα ήταν πάρα πολύ μικρή, για πολλούς λόγους θα ήταν μια διαδικασία διεκπεραιωτική να αναδείξουμε και να κλείσουμε τυπικά το θέμα και πήρα την πρωτοβουλία για να θέσω υποψηφιότητα για να βάλω ορισμένα πολιτικά ζητήματα ως προστιθέμενη αξία στην αυτόνομή πορεία και στρατηγική του πράσινου κοινωνικού συμβολαίου που έχουμε διαμορφώσει».

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε: «Εγώ είχα πει ότι σε αυτό το ενδεχόμενο είχα πει ότι θα αξιολογήσω και θα επανεξετάσω την πρόθεσή μου γιατί κατά την άποψη μου αλλάζουν τα δεδομένα όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ και στο εσωτερικό του αλλά σε όλο το πολιτικό τοπίο και έχω επιβεβαιωθεί μέχρι την ώρα. Πραγματικά η συζήτηση έχει διευρυνθεί».

«Όλοι όσοι προσέλθουν για να επιλέξουν τον αυριανό πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχουν ως βασικό κριτήριο το πώς θα μεγαλώσει η παράταξη, ο πρόεδρος να μπορεί να είναι ετοιμοπόλεμος και να μπορεί να αντιπαρατεθεί τόσο στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης, για τα λάθη της παραλείψεις και τις σκόπιμες επιλογές της κυβέρνησης αλλά και να αντιπαραθέσει και το πρόγραμμά μας, την αυτόνομη πορεία, το προοδευτικό μας σχέδιο σε σχέση με το λαϊκισμό και τα άλλα χαρακτηριστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αδυνατεί να ασκήσει αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Εμείς δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός ούτε από τα αριστερά ούτε από τα δεξιά. Η απόφασή μας και το πολιτικό μας σχέδιο είναι ότι αφού ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές να προωθήσουμε ένα προοδευτικό σχέδιο για τη χώρα. Ζητάμε να γίνουμε πρωταγωνιστές ξανά. Δεν υφίσταται κανένα θέμα με τη απλή αναλογική, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει με τα σημερινά δεδομένα συνεργασία ούτε με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον συντηρητισμό της ΝΔ. Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, αν συνεχίσει αυτό η Ελλάδα θα βαλτώσει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπανδρέου, ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε: «Εγώ στηρίζω την προοπτική της παράταξης να μπορεί να είναι ετοιμοπόλεμη στις 5 και 13 Δεκεμβρίου. Σήμερα αυτό που λέω προς όλους τους υποψήφιους είναι καλή επιτυχία και να μείνουν στο πολιτικό προκειμένου όλοι μαζί, ιδίως οι υποψήφιοι, να συμβάλουν στην μεγάλη συμμετοχή και στο ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα που ειναι η αυτόνομη πορεία. Έχω ένα θεσμικό ρόλο και είχα δυο συναντήσεις με τον κ. Παπανδρέου, είχα και με άλλους υποψηφίους, νομίζω ότι αυτό είναι στα πλαίσια του ρόλου μου».

Ερωτηθείς αν πρέπει το κόμμα να μείνει Κίνημα Αλλαγής ή να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Στο συνέδριο που θα έρθει θα αποφασιστεί και ο τρόπος με τον οποία θα χειριστούμε όλα τα θέματα που είναι δεύτερα το πρώτο είναι το πολιτικό διακύβευμα. Το ΠΑΣΟΚ για εμάς είναι εικόνισμα, καθοδήγηση, αρχές, αξίες και το Κίνημα Αλλαγής είναι ο πολιτικός σχηματισμός με τον οποίο κατήρθαμε στις εκλογές».