Στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του κινήματος από το βήμα του Olympia Forum.

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι είναι ένας περήφανος σοσιαλοδημοκράτης λέγοντας ότι προτεραιότητα του είναι η δημιουργία ενός μεγάλου ΠΑΣΟΚ.

 Ο κ. Ανδρουλάκης, με αφορμή και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ και τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα, δήλωσε περήφανος σοσιαλδημοκράτης λέγοντας πως «είναι η πιο χρήσιμη ιδεολογία για την ανθρωπότητα που σέβεται τον άνθρωπο και το κοινωνικό κράτος. Ως ΠΑΣΟΚ πρέπει να επαναφέρουμε αυτές τις ιδέες για να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Πρέπει να χτίσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό που στηρίζεται στη διαφάνεια την αξιοκρατία και ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο για το μέλλον».

 Ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί στόχο η συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ αλλά προτεραιότητα αποτελεί ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μία μεγάλη Δημοκρατική παράταξη που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει με ιδέες, θέσεις και πρόγραμμα όπως αναφέρει το patrisnews.com. «Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα. Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, τους θεωρούν επαγγελματίες οι οποίοι θα πουν ότι πρέπει για να πάρουν την ψήφο του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα δεν θα πράξουμε αυτό που λένε. Οραματίζομαι να αλλάξει και να έχουμε πολιτικούς. Πολιτικούς που δε θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή και το μόνο τους κίνητρο είναι να κάθονται σε θέσεις εξουσίας, με πολιτικό τους εργαλείο το λαϊκισμό και το πελατειακό κράτος. Εμείς θα είμαστε συνεπής απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα, συνεπείς απέναντι στον ελληνικό λαό».