Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, για τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον των επιστημόνων που συμμετέχουν στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηγουμενίδη και με αφορμή τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «χυδαία και ντροπιαστική» τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του κ. Τσίπρα που «τους στοχοποιούν για μικροπολιτικά οφέλη».

«Η αντιπαράθεση μας να μείνει πολιτική, αφήστε έξω τους επιστήμονες και σταματήστε τη φθηνή, αδιέξοδη και λαϊκίστικη πολιτική σας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας «το πιο χυδαίο μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέβαλε τους 33 επιστήμονες. Αυτή η Επιτροπή που όπως γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαξιωμένη επιστημονικά, παρέχει 1,5 χρόνο αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της. Και μεθαύριο θα τους συναντήσω για να τους πω ότι δεν είναι κοινής αποδοχής. Να μας πείτε ποιον θεωρείτε όπως λέει ο Βαξεβάνης, υποχείριο της κυβέρνησης».