«Τα εμβόλια είναι το μεγάλο βήμα της επιστήμης, δεν μπορεί αν πει κανείς ότι έχουμε έλλειψη εμβολίων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να θεωρείται εμβολιασμένος όποιος έχει κάνει και την τρίτη δόση.

Αναφορικά με την πανδημία, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το εμβόλιο αυτή η μικρή πατρίδα είναι από εκείνες οι οποίες πρώτες μπόρεσαν και προμηθεύτηκαν ποσότητες δυσανάλογα μεγαλύτερες του πληθυσμού. Άρα τα εμβόλια που υπάρχουν σήμερα είναι το μεγάλο βήμα της επιστήμης, η οργάνωση με την οποία έγινε ο εμβολιασμός είναι το μεγάλο βήμα της πολιτικής εξουσίας της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν μπορεί να πει κανείς λοιπόν σήμερα ότι έχουμε έλλειψη εμβολίων ή έλλειψη οργάνωσης ως προς τον εμβολιασμό έχουμε κάνει τεράστια βήματα ως προς αυτό».

Ερωτηθείς αν θα προσυπέγραφε την πρόταση του κ. Φίλη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τρίτη δόση, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Εγώ θα το θεωρούσα αυτονόητο αυτό από τη στιγμή που οι επιστήμονες έχουν βγει και έχουν πει ότι χρειάζεται να γίνει και τρίτη δόση. Χαίρομαι που το προτείνει ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, εγώ περιμένω να το προτείνουν και το πρότειναν οι επιστήμονες οι εξειδικευμένοι. Θα πρέπει από τη στιγμή που δεν θεωρείται ικανό το να έχει εμβολιαστεί κανείς μόνο με δύο δόσεις, να εμβολιαστεί και με τρίτη δόση αφού λοιπόν είναι πιστοποιητικό εμβολιασμού αυτονόητα θα θεωρείται εμβολιασμένος αυτός που έχει κάνει και την τρίτη δόση».

«Το ότι έρχεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και κάνει μια τέτοια πρόταση εγώ το θεωρώ εξέλιξη ως προς το ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική αντιμετώπιση. Ελπίζω να την υιοθετούν και όλοι οι υπόλοιποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή κοινής αποδοχής, επισήμανε: «Αλίμονο εάν η πολιτική υπεισέρχεται στην επιστήμη. Η επιστήμη έχει άλλο ρόλο και άλλο ρόλο η πολιτική. Οι επιστήμονες εισηγούνται και η πολιτική ηγεσία αποφασίζει. Δεν είναι καμία διακομματική επιτροπή η επιστημονική επιτροπή των λοιμωξιολόγων, άνθρωποι που έχουν τοποθετηθεί εκεί εδώ και χρόνια και δεν είναι πολιτικές κομματικές επιλογές, είναι επιστήμονες και εκεί θα πρέπει να σταματήσουμε σεβόμενοι το έργο τους διότι διαφορετικά δημιουργούμε στην κοινωνία αυτές τις αντικρουόμενες υποθέσεις οι οποίες οδηγούν στο αν θα πρέπει ή όχι να εμβολιαστούν, στο αν κάνει καλό η όχι το εμβόλιο κοκ».

«Όταν κομματικοποιούμε ένα επιστημονικό εργαλείο τότε έχουμε τα αποτελέσματα αυτά. Όποιος σπέρνει θύελλες θερίζει ανέμους αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την πρότασή του», υπογράμμισε ο ίδιος.