Διψήφια διαφορά της τάξης του 11% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη.

Η διαφορά διαμορφώνεται στο 12% στην εκτίμηση ψήφου (ΝΔ 36.5 και ΣΥΡΙΖΑ 24.5).

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής: 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3% ενώ οι Έλληνες 1,5%. 

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής: 

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% (σταθερό από τη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου) , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (από 24% στη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου), το Κίνημα Αλλαγής 8% (από 6,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το ΚΚΕ 5% (από 6%), η Ελληνική Λύση 3,5% (από 4,5%), το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3% (σταθερό) ενώ οι Έλληνες 1,5% (σταθερό). 

Στην ίδια δημοσκόπηση θετική είναι η αποτίμηση των ερωτηθέντων αναφορικά με τις δύο αμυντικές συμφωνίες, με Γαλλία και ΗΠΑ, που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία το 65% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα θετικά (39%) ή μάλλον θετικά (26%), ενώ το 18% συνολικά μάλλον αρνητικά (10%) ή σίγουρα αρνητικά (8%). 

Ως προς την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία το 58% των ερωτηθέντων συνολικά την αξιολογεί σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά (από 29%), ενώ το 22% συνολικά αρνητικά (από 11%). 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός: Διαφορά 16%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο δείκτη καταλληλότητας για την πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «μπροστά» με 41% ενισχύοντας ελαφρά τα ποσοστά του από τη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου (40%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 25% των ερωτώμενων με ελαφριά υποχώρηση στα ποσοστά του (26%).Επίσης, το 30% απαντά ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. 

katallilotita

 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΙ