Σε μια σημαντική καμπή για την κυβέρνηση, με δεδομένη την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στους πολίτες η αναζωπύρωση της πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24,5%) στην πρόθεση ψήφου, της δημοσκόπησης της GPO για το powergame.gr.

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα αναφορικά με τη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση της προτίμησης των πολιτών, με 70,4% των θετικών γνωμών.

Υψηλές πτήσεις καταγράφει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 54,6% των θετικών γνωμών. Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (45%), ενώ ιδιαίτερη δημοφιλία καταγράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος (40,9%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με 40,8%.
dimofilia
Στη χαμηλότερη θέση του πίνακα της δημοφιλίας βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ενώ μόλις 27,8% θετικών απόψεων καταγράφει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.