Πρώτη φορά επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, μετα την ομιλία του στην Ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για τα χρόνια νοσήματα.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορηματικά απέκλεισε εκ νεου το ενδεχόμενο για λοκνταουν λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

"Δεν κλείνει κάνεις" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρέπει να κοιτάμε την θετικότητα και όχι τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων. Αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ ειδικά για την Θεσσαλονίκη, είπε ότι είμαστε πιο έτοιμοι αυτή τη φορά.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε την ανάγκη της τρίτης δόσης σε όλους και σημείωσε ότι δεν καταλαβαίνει την κριτική που ασκείται για την αποστολή sms υπενθύμισης των ραντεβού για εμβολιασμό.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να κάνουν τέστ και οι εμβολιασμένοι, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας, ωστόσο ότι θα περιμένει την εισήγηση των ειδικών και μέχρι τότε θα πρέπει να ενταθούν τα τέστ στους ανεμβολίαστους.