Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ  στο θέμα των εκκλησιών και της εξαίρεσής τους από τα νέα μέτρα επιχειρώντας να προκαλέσει νέα κόντρα και εστία έντασης.  Το ευαίσθητο θέμα της πίστης προτάσσεται από την κυβέρνηση ως ανάγκη για τους πιστούς γι’ αυτό και εξαιρούνται από τα μέτρα, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να «αλιεύσει ψήφους», κάτι που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το «γυρίζει» στην κυβέρνηση, ζητώντας να μην εξαιρεθεί η Εκκλησία από τα μέτρα.  Τα μέτρα αφορούν την επίδειξη rapid test από τους ανεμβολίαστους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά να γίνεται αυτό και στις εκκλησίες.

 Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει το ερώτημά της, μέσω ανακοίνωσης του Νάσου Ηλιόπουλου.

 Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κόμματος αναφέρει: «Ο κ. Οικονόμου έβγαλε μια ανακοίνωση 174 λέξεων για να μην απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι, στη τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που ορίζει να ελέγχονται οι ανεμβολίαστοι -και ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι- με ένα rapid test πριν μπούνε στις εκκλησίες. Θα επιμείνουν στην εξαίρεσή τους μη τυχόν και χάσουν καμία ψήφο ή θα τους προστατεύσουν όπως οφείλουν; Αφού ο κ. Οικονόμου δεν τολμά να απαντήσει, θα περιμένουμε μια μονολεκτική απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη».

 Οικονόμου: Τι εννοεί ο κ. Τσίπρας, προτείνει επιπλέον περιορισμούς;

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού σε θρησκευτικές τελετές.

 Χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία «προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες; Πως ακριβώς το εννοεί;».

 Τσίπρας: Τροπολογία για να επιβληθούν τα τεστ σε ανεμβολίαστους και στις εκκλησίες

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Αλ. Τσίπρα, μέσω της οποίας ανέφερε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη -Πλεύρη -Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

 Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε σήμερα «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».