Απάντηση στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για την κυβερνητική απόφαση οι εκκλησίες να εξαιρεθούν από τους χώρους στους οποίους απαγόρευεται στο εξής η πρόσβαση σε ανεμβολίαστους πολίτες χωρίς τέστ, έδωσε από το MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση πέρσι έκλεισε τις εκκλησίες και το 2020 δεν κάναμε Πάσχα. Όπως είπε, υπήρξε σφοδρή σύγκρουση τότε με την Εκκλησία, η οποία τελικά πείστηκε.

«Ο κ. Τσίπρας αφού με πέρασε γενεές δεκατέσσερις και με κατηγόρησε για όλα τα στραβά στην πανδημία, έκανε μια πρόταση για την υποχρεωτικότητα του τεστ, του πιστοποιητικού στις εκκλησίες» είπε κατά τη συνέντευξή του στο MEGA. «Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».