«Εάν όλοι είχαμε εμβολιαστεί, το 4ο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να αποφευχθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κατά του κοροναϊού, που ισχύουν από το Σάββατο, υπενθύμισε ότι στα 3 προηγούμενα κύματα της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε με 42 δις ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι κι αυτήν τη φορά, «αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα».


Γιατί εξαιρέθηκαν τα ΜΜΜ από τα νέα μέτρα

Ερωτηθείς για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από τα νέα μέτρα τα ΜΜΜ, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εκεί έλεγχος rapid test.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων, ενώ για την Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

Ακόμα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Τέλος, σχετικά με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ιδίως στην Περιφέρεια.