«Αποδεικνύεται τώρα ότι ορθώς η κυβέρνηση μας δεν έφερε στη Βουλή τα διάφορα μνημόνια συνεργασίας με τη γειτονική χώρα (στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών). Θα δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Τις παρατηρούν πάρα πολύ στενά το υπουργείο Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός».

Αυτό ανέφερε σήμερα στον «αέρα» του Radio North 98, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια και τις δηλώσεις της ηγεσίας του VMRO, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ κ. Βασίλης Φεύγας.

Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας της Συμφωνίας των Πρεσπών από μια κυβέρνηση με κορμό το VMRO με δεδομένη την κυβερνητική θέση ότι η Συμφωνία δεν μπορεί να καταργηθεί μονομερώς, ο κ. Φεύγας σημείωσε: «Οι σοβαρές χώρες δεν καταγγέλλουν τις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράψει. Αν πράξει κάτι τέτοιο η γειτονική χώρα θα εκτιμηθεί και φαντάζομαι ότι θα υπάρξει ο ανάλογος χειρισμός».

Για το θέμα της πανδημίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο «πολιτικοποιεί την κρίση», ενώ για του κυβερνητικού χειρισμού στο θέμα των εκκλησιών σημείωσε: «Η κυβέρνηση και σ` αυτό το θέμα, ακολούθησε ό,τι ακολουθείται και στην Ισπανία και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα δούμε ότι και εκεί, οι χώροι λατρείας έχουν εξαιρεθεί από τέτοιου είδους μέτρα, καθώς κάποιος πηγαίνει σε κάποιο ναό για να προσευχηθεί και φεύγει».

Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για μαζικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως θα γίνει π.χ. τα Χριστούγεννα, ανέφερε ότι το θέμα των μαζικών εκδηλώσεων-συναθροίσεων είναι διαφορετικό: «Κατά την άποψη μου θα πρέπει να υπάρχει ζήτημα ελέγχων. Θα πρέπει, όπου υπάρχουν μαζικές συναθροίσεις να υπάρχει και πραγματικός έλεγχος. Είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος σε αυτό. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ηγεσία της εκκλησίας της Ελλάδος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει αναλάβει πολύ ενεργό ρόλο στο ζήτημα του εμβολιασμού αλλά, από τις παραινέσεις, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, πρέπει να περάσουμε και σε αυστηρότερους ελέγχους στο πεδίο της Εκκλησίας γιατί υπάρχει ένα ζήτημα ισονομίας».