Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Ο κ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη, αλλά και στελέχη του κόμματος, βρέθηκε στους οικίσκους που φιλοξενούν τους πρώτους από τους πληγέντες, οι οποίοι είπαν στον γ.γ. του ΚΚΕ ότι χρειάζονται ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία, για να καταφέρουν,να ορθοποδήσουν.

Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης , ο οποίος αμέσως μετά την επίσκεψη στους οικίσκους, έδειξε από κοντά στον γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, μέρος των καταστροφών σε τμήματα του Αρκαλοχωρίου, ενημερώνοντάς τον για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

5428256

Μετά την επίσκεψη σε πληγέντα σημεία του Αρκαλοχωρίου, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενώ αμέσως μετά, σε εκδήλωση με πρωτοβουλία της τομεακής επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, είχε τη δυνατότητα να ακούσει φορείς και κατοίκους, για την εξέλιξη της διαχείρησης μετά τις καταστροφές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, εκπρόσωποι φορέων αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η περιοχή και οι κάτοικοι χρίζουν ουσιαστικής ενίσχυσης, καλώντας τους να είναι σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και διεκδίκηση των αιτημάτων τους. «Ενάμιση μήνα μετά σεισμό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν «ρολόι» όπως προσπαθεί να ορίσει η κυβέρνηση. Ούτε οι πολίτες, αλλά ούτε εμείς πειθόμαστε – και βγάζουμε συμπεράσματα από τα στοιχεία και όχι από όσα λένε, γιατί η πραγματικότητα είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι πληγέντες» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Τέλος, επανέλαβε τη στήριξή του στα αιτήματα των πληγέντων, επισημαίνοντας ότι: έχουν γίνει μέσα σε ένα μήνα, μια σειρά από ερωτήσεις στη Βουλή για την υποστήριξη των πληγέντων, ενώ ανέφερε ότι το πλαίσιο των αρχικών αιτημάτων (τα οποία δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμα), θα πρέπει να περιλαμβάνει αποζημίωση 100% των ζημιών, μηνιαίο βοήθημα για το χαμένο εισόδημα, στήριξη των ανέργων, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, άλλες εισφορές και τέλη μέχρις ότου ορθοποδήσουν οι πληγέντες, απαγόρευση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αποκατάσταση της στέγασης, αντισεισμική προστασία με έλεγχο, υποδομές και εργασίες αποκατάστασης, αλλά και μια σειρά έργων που θα θωρακίσουν τους πολίτες.