Στο πλαίσιο της δράσης «Νοιαζόμαστε» της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 με στόχο την ενίσχυση συλλόγων και οργανώσεων που προσφέρουν εθελοντικά στο κοινωνικό σύνολο, κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα Γιώργο Στεργίου επισκέφθηκε την Dogs’ Voice και παρέδωσαν φαρμακευτικό υλικό.

 Η Dogs' Voice είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που στηρίζει το έργο 112 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια στη διάσωση και περίθαλψη ζώων κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. Πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για την ευαισθητοποίηση μαθητών σχετικά με τα αδέσποτα, τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τους κηδεμόνες κατοικιδίων καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Παράλληλα, υλοποιεί ένα εθνικής εμβέλειας πρόγραμμα στείρωσης σκύλων και προωθεί αδέσποτα ζώα σε υπεύθυνες υιοθεσίες.

 Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, αφού συζήτησε με την ιδρύτρια του Dogs’ Voice, κ.Ελένη Δέδε, δήλωσε:

 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσωπικά, και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στοχευμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και πράξεις σημειολογίας, υπηρετούν με συνέπεια το όραμα “Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο”. Μετά την πρόσφατη θέσπιση του πλαισίου για την Ευζωία των Ζώων Συντροφιάς, περνάμε στην πιο κρίσιμη φάση, αυτή της εφαρμογής του. Όλοι όσοι αγαπάμε τα ζώα ας αξιοποιήσουμε τις πρόνοιες του νόμου για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του. Πάντα μέσα από έναν διαρκή καλοπροαίρετο διάλογο και συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των Πολιτών».

 Το φαρμακευτικό υλικό που παραδόθηκε συγκεντρώθηκε από μέλη του κόμματος ύστερα από πρωτοβουλία της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού και του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

 Στην επίσκεψη συμμετείχαν η γραμματέας Πίστη Κρυσταλλίδου και ο επικεφαλής του Τομέα και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παναγιώτης Βαλασόπουλος.