Στο κανάλι της Πάτρας «The Best» μίλησε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης, για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές καθώς και την ταυτότητα της «Δημοκρατικής Παράταξης».

«Πρέπει να δούμε τις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου ίσως ως την τελευταία ευκαιρία για την ανασυγκρότηση της παράταξης. Είναι απολύτως αναγκαία η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στα δημόσια πράγματα ως πρωταγωνίστρια δύναμη, γιατί αυτό θα βοηθήσει τελικά τη χώρα», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Τα debate πρέπει να γίνουν»

«Ο μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων που θα μπορούσαν να επανέλθουν στο ΚΙΝΑΛ είναι συγκεντρωμένος στο χώρο της απογοήτευσης και της αποχής, στο χώρο δηλαδή του 44% με 46%, που ήταν η αποχή στις τελευταίες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Μην το υποτιμάμε αυτό. Υπάρχουν συνεπώς πολλαπλές δεξαμενές από τις οποίες μπορεί ξανά, με τους κατάλληλους ιδεολογικούς χειρισμούς και αναθεωρήσεις, με την κατάλληλη ταυτότητα, με τις κατάλληλες προτάσεις, και οργανωτική ανασυγκρότηση, να αντλήσει το Κίνημά μας μια νέα κοινωνική συμμαχία, που θα στηρίζει μια επίσης πλατιά πολιτική πλειοψηφία», υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή, τόνισε «ότι όσο θα μιλάμε για το μέλλον, πρέπει να μιλήσουμε και για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Και επειδή δεν έχει ίσως τόσο βαρύνουσα σημασία το τι θα πουν τα στελέχη των κομμάτων, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζει ο ελληνικός λαός κάτι που είναι ακόμη άγνωστο μεταξύ των Ελλήνων: τι είπε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014. Είναι μια σχεδόν άγνωστη στο ελληνικό κοινό έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που περιγράφει με πολύ μελανά χρώματα τις ευθύνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2009, η οποία οδήγησε στον απόλυτο εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μεγεθών».

«Χρειάζεται αθρόα συμμετοχή πολιτών»

«Χρειάζεται να υπάρξει αθρόα συμμετοχή των πολιτών, γιατί έτσι ακυρώνεται η παρέμβαση οργανωτικών μηχανισμών και εξωθεσμικών κέντρων. Γιατί, όταν συμμετέχει η κοινωνία, αυτή είναι που καθορίζει το αποτέλεσμα και όχι άλλοι, ανέφερε καταληκτικά.