Συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος και βρίσκεται στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις με φίλους και υποστηρικτές του.

«Η αυτόνομη πορεία διπλασίασε τα ποσοστά μας»

«Βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξε η Φώφη Γεννηματά», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης, κατά την επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος αυτός ήταν «δρόμος αυτονομίας και επιτυχίας που από το 2015 έως το 2021 διπλασίασε τα ποσοστά της παράταξης. Πάνω σε αυτό το δρόμο ερχόμαστε να χτίσουμε τον πρωταγωνιστικό μας χαρακτήρα, μακριά για συζητήσεις για συνεργασίες κορυφής» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε το κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, προσθέτοντας: «είμαι εδώ για να συγκρουστώ με τις ελίτ που μας κρατάνε δεσμευμένους σήμερα, να συγκρουστώ με τις αδικίες και να δώσω φωνή στους ανθρώπους που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και είναι τώρα εδώ, για να ξαναπιστέψουν στην πολιτική και το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη την οποία χαρακτήρισε «νησί της δημοκρατίας» και διαχρονικά -όπως τόνισε- «πυρήνα της παράταξης», στέλνοντας μήνυμα «αισιοδοξίας και δύναμης» διευκρινίζοντας ότι η δική του παρουσία στην «κούρσα» για την προεδρία, έχει ως στόχο «να οδηγήσει στη νίκη της παράταξης και σε ένα ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής», επικαλούμενος και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Να καταπολεμηθούν οι ανισότητες»

«Όπως ο Ανδρέας το 1981 εξέφρασε τους μη προνομιούχους, σήμερα ξανά θέλουμε τους μη προνομιούχους να εκφράσουμε. Αυτό θέλουμε να γίνει με έμφαση στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, των αδικιών στον ρόλο της γυναίκας που πρέπει να διασφαλιστεί και στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού, με σχέδιο για την ενεργειακή κρίση» είπε ο κ. Χρηστίδης, που αναφέρθηκε στην ακρίβεια λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα απολύτως για να την αντιμετωπίσει».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιο Βοργιά και το διοικητικό συμβούλιο, αναμένεται να με παραγωγικούς φορείς και ακολούθως με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννη Κουράκη. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Σητεία, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο όπου θα έχει συναντήσεις και επαφές με φορείς και πολίτες.

Την Παρασκευή ο κ. Χρηστιδης θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά.