Σύμφωνα με πληροφορίες η εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την έρευνα των επιχορηγήσεων σε ΜΜΕ αλλά τη λειτουργία των εταιριών δημοσκοπήσεων αρχίζει να συστήνεται. Όπως ανακοίνωσαν τα κόμματα, έχουν ήδη ενημερώσει τους βουλευτές που θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Εξεταστικής.

Οι 15 θα προέρχονται από την πλειοψηφία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θα διαθέσει οκτώ βουλευτές. Το ΚΙΝΑΛ θα εκπροσωπηθεί από δύο βουλευτές, ενώ από έναν δικαιούνται ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Από τη ΝΔ, επέλεξαν να τοποθετήσει στην «μάχη» αυτήν νέους αλλά και έμπειρους νομικά βουλευτής, με πρόεδρο της επιτροπής να αναλαμβάνει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, εισηγήτρια αναμένεται να ανακοινωθεί η Κατερίνα Παπακώστα, και μέλη οι Γιάννης Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ανδρέας Νικολόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης και Φίλιππος Φόρτωμας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιαννης Ραγκούσης και μέλη θα είναι οι Μαριος Κάτσης, Νατασα Γκαρά, Βασιλης Κόκκαλης, Γιωργος Τσίπρας, Θεοδωρα Τζάκρη, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να τοποθετήσει τον Γιωργος Καμίνη εισηγητή κα πιθανότατα τον Μιχαλη Μπιάγκη ως μέλος, το ΚΚΕ θα αναλάβει η Μαρια Κομνηνάκα, η ΕΛΛΥΣΗ τον Βασιλη Βιλιάδρο ενώ το ΜέΡΑ 25 τον Κλέων Γρηγοριάδη. Αναμένεται να αποφασισθεί ποιος από τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ή Κωνσταντίνα Αδάμου, θα μετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής.