Λίγο έμεινε για την επερχόμενη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και οι εκπρόσωποι των υποψήφιων αρχηγών αποδέχθηκαν την πρόταση της ΕΡΤ για διεξαγωγή του debate, μετά από μια σύντομη συζήτηση την Πέμπτη. 

Μετά από διαβουλεύσεις αρκετών ημέρων, στο debate θα συμμετάσχουν οι πέντε από τους έξι υποψηφίους. Δηλαδή, o Ανδρουλάκης, ο Γερουλάνος, ο Καστανίδης, ο Λοβέρδος και ο Χρηστίδης, ενώ δεν θα λάβει μέρος ο Παπανδρέου.

Η τηλεμαχία θα γίνει την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 22.00 με παρουσιάστρια την Ανδριάννα Παρασκευόπουλου και συμμετέχοντες δημοσιογράφους: τον  Γιώργο Κουβαρά (Action24), τον Παύλο Τσίμα (ΣΚΑΪ) και τον Τάσο Παππά (ΕΦΣΥΝ).

Σημειώνεται πως την Παρασκευή θα συνεδριάσουν εκ νέου οι εκπρόσωποι των υποψηφίων με την ΕΡΤ για να ορίσουν τα τεχνικά: Αν οι υποψήφιοι θα είναι ορθιοι ή καθιστοί, ποιος θα είναι ο χρόνος απάντησης, σκηνοθεσία κλπ.

Η κοινή λύση δόθηκε αφού η πλευρά Ανδρουλάκη απέσυρε τις ενστάσεις της, καθώς ζητούσε να είναι στο debate οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάχυση.