Για τη διαμάχη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, αλλά και την επόμενη μέρα που ξημερώνει στο κόμμα μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

«Βλέπουμε ότι επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και έχει μεγάλη σημασία αυτό για την ενδυνάμωση της παράταξης και τη χώρα. Έχει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Πρέπει να γίνει το debate τη Δευτέρα, ώστε να τοποθετηθούν πολιτικά οι υποψήφιοι και εκεί θα τεθούν σημαντικά ερωτήματα για το μέλλον της παράταξης», είπε αρχικά η Εύα Καϊλή και συμπλήρωσε:

«Θα είναι μία μεγάλη ομάδα, όποιος κι αν εκλεγεί. Βλέπουμε ότι επαναπατρίζονται πολλά στελέχη και ψηφοφόροι που θέλουν να έχουν μία εναλλακτική. Είναι καλοδεχούμενοι οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων σε μία γιορτή δημοκρατίας».

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι «πρέπει να αποσαφηνιστεί τι εννοούμε για το μέλλον της Παράταξης αναφορικά με την προοδευτική διακυβέρνησης, που λέει ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης», επισημαίνοντας πως για την ίδια δεν είναι προοδευτικός ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στελέχη, όπως ο Παύλος Πολάκης.