Στην θα μεταβεί σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής ΆμυναςΝίκος Χαρδαλιάς, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβερνήσεως, προκειμένου να παραστεί στην τελετή μετακομιδής των Λειψάνων άλλων επτά Ελλήνων αγνουμένων ως τώρα αγωνιστών της Κύπρου, που βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αύριο, με το ειδικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), που θα μεταβεί στο νησί για τη μεταφορά των οστών των επτά ηρώων, θα επιβαίνει σε αυτό και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην Κύπρο, οι Νίκος Χαρδαλιάς και Στρατηγός Φλώρος, θα παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση και την επίδοση μεταλλίων στους οικείους των Ηρώων, στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία. Αμφότεροι, μετά το πέρας των τελετών στη Λευκωσία, θα συνοδεύσουν τους Ήρωες με στρατιωτική πτήση του C-130 στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόϊ, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων τους στην πατρώα γη και η επίσημη απόδοσή τους στους οικείους τους.