Αιχμές για ανάμειξη παραγόντων άλλων κομμάτων και εξωθεσμικών κέντρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αλλά και για τις δημοσκοπήσεις άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Θησείο.

 Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα». Για να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων».


   Οπως είπε επίσης «Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι επέλεξα σήμερα να βρεθούμε εδώ, δίπλα σε πανανθρώπινα μνημεία – σύμβολα: Το ένα, ο Παρθενώνας, που λάμπρυνε την Αθηναϊκή Δημοκρατία, την ανέδειξε ως την πιο μεγάλη αξία για τη συλλογική οργάνωση της κοινωνίας μας. Τα άλλα δύο, η Πνύκα και η Αρχαία Αγορά, που ανέδειξαν τη σημασία του ανθρώπου ως πολίτη και ως συμμέτοχου στα κοινά και τα δημόσια πράγματα - όχι ως ιδιώτη. Hταν μια ντροπιαστική ποινή, να μην έχεις λόγο στην Εκκλησία του Δήμου. Από εδώ, από αυτόν τον γεμάτο συμβολισμούς αλλά και μεγαλειώδη μηνύματα τόπο, ας ξαναπιάσουμε το νήμα για να ξαναδώσουμε τα περιεχόμενα που αξίζουν στη Δημοκρατία».

 Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την αντίληψη ότι η δημοκρατία και η πολιτική είναι ένα παιχνίδι μανιπουλαρίσματος της κοινής γνώμης, υποδούλωσης της στα εφήμερα γκάλοπ και το μεγάλο χρήμα, ή της δήθεν έξυπνης αλλά ρηχής ατάκας για τα μέσα ενημέρωσης.

 Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε πως τα αίτια για «τα πέτρινα χρόνια της εξάρτησης» είναι γνωστά: «Η απερίσκεπτη διαχείριση του πλούτου του Ελληνικού λαού. Αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, πελατοκρατία υπέρ των ισχυρών, υπέρ συμφερόντων και κατεστημένων, συγκέντρωση εξουσίας και διαφθορά».

  Οπως είπε «αυτά πλήρωσε ο Ελληνικός λαός, αλλά και η παράταξη μας ακριβά. Μαζί παλέψαμε να σπάσουμε τα δεσμά μιας οικονομίας εξαρτημένης από τις βουλήσεις άλλων».

  Κατά τον κ. Παπανδρέου «σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε ξανά τη μάχη αυτή. Με γνώση, εμπειρία και νέο δυναμισμό, να δημιουργήσουμε ένα μέλλον απαλλαγμένο από όσα μας κρατούν καθηλωμένους, ομηρους σε μια πραγματικότητα που άλλοι ορίζουν. Μην τους επιτρέψουμε να ορίσουν πάλι το μέλλον το δικό μας. Αυτό μας ανήκει, και θα το διεκδικήσουμε, με κάθε κόστος. Έχουμε χρέος, το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας».

  Κάλεσε δε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη, «για να σηκώσουμε όλοι μαζί και πάλι, τον ήλιο ψηλά πάνω από την Ελλάδα».