Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη μέτρηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. 

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 10%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 9,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, ενώ το 7,5% απάντησε «άλλο». 
ektimisi
Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 10%, με το κυβερνόν κόμμα να συγκεντρώνει 33% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 9,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3%, οι Έλληνες με 1,5%, ενώ το 7% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4,5% λευκό/άκυρο/αποχή και το 9% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι. 
prothesi
Στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 73%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 66% και του Κινήματος Αλλαγής στο 73%.

 Με 16 μονάδες προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 32%.
katallilotita


Ναι σε πρόσθετα μέτρα για ανεμβολίαστους και υποχρεωτικό εμβολιασμό


Θετικοί στην εφαρμογή επιπλέον περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους εμφανίζονται περίπου 6 στους 10 συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, με το 44% του δείγματος να απαντά «σίγουρα ναι» και το 12% «μάλλον ναι», ενώ το 30% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά (18% λέει «σίγουρα όχι» και το 12% «μάλλον όχι»), ενώ το 14% δεν παίρνει θέση (δεν γνωρίζει/δεν απαντά).
dimoskopisi-perioristika_metra


Ως προς την κομματική τους ταυτότητα, για μια ακόμα φορά οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ. τάσσονται υπέρ της λήψης νέων περιοριστικών μέτρων σε ποσοστό 77% κι έπονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ με 73%. Από την άλλη, διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων, με μόλις το 46% όσων στηρίζουν την Ελληνική Λύση να υπόκεινται θετικά στο σενάριο εφαρμογής επιπλέον μέτρων, ενώ χαμηλά είναι τα ποσοστά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25 με 45%, 44% και 43% αντίστοιχα. 

dimoskopisi-perioristika_metra-psifoforoi

Την ίδια στιγμή, υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 66%,Ανά ηλικιακή ομάδα, αυτοί που «ψηφίζουν» υπέρ νέων περιοριστικών μέτρων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό είναι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας. Αναλυτικά, το 72% των ερωτηθέντων άνω των 60 ετών ζητά επιπλέον μέτρα σε ποσοστό 72%, ακολουθεί η ομάδα 45-59 ετών με 57%, ενώ το ποσοστό στους 30-44 ετών και στους 17-19 ετών διαμορφώνεταο στο 48% και στο 40% αντίστοιχα. 

ipoxreotikos

 
Ανά ηλικιακή ομάδα, αυτοί που «ψηφίζουν» υπέρ νέων περιοριστικών μέτρων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό είναι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας. Αναλυτικά, το 72% των ερωτηθέντων άνω των 60 ετών ζητά επιπλέον μέτρα σε ποσοστό 72%, ακολουθεί η ομάδα 45-59 ετών με 57%, ενώ το ποσοστό στους 30-44 ετών και στους 17-19 ετών διαμορφώνεται στο 48% και στο 40% αντίστοιχα. 

dimoskopisi-perioristika_metra-ilikiaki_omada

Στην ερώτηση «αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα σε εκείνους που εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση, τα μέσα μεταφοράς κλπ.», το 52% του δείγματος απαντά «σίγουρα ναι» και το 14% «μάλλον ναι», έναντι 49% και 16% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά στην προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 5-7 Ιουλίου. Αντίθετα, κατά της υποχρεωτικότητας είναι το 20% των ερωτηθέντων με το 14% να αποκρίνεται «σίγουρα όχι» και το 6% «μάλλον όχι», ενώ ένα ποσοστό 14% δήλωσε ότι «δε γνωρίζει/δεν απαντά». 

dimoskopisi-ypohreotikos_emboliasmos_0

Σε επίπεδο εκλογικής συμπεριοφοράς, «ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λένε σε ποσοστό 83% οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής, ακολουθούμενοι από της ΝΔ με 77%, του ΣΥΡΙΖΑ με 63% κι έπονται του ΚΚΕ% με 59%, του ΜΕΡΑ25 με 53% και της Ελληνικής Λύσης με 49%. 

dimoskopisi-ypohreotikos_emboliasmos-psifoforoi