Αποδίδουν, όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα, καθώς 50.000 ραντεβού εμβολιασμού πρώτης δόσης κλείστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στα social media.

 Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ακης Σκέρτσος:

 «50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε, για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους».

 

Σημειώνεται ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε νωρίτερα ότι, αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με αυτόν τον ρυθμό, σε δέκα ημέρες θα έχουν εμβολιαστεί οι μισοί ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών.

 Να σημειωθεί ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών ανακοινώθηκε την Τρίτη το πρωί από τον πρωθυπουργό, στο υπουργικό συμβούλιο. Συνοδεύεται με πρόστιμο για όσους, άνω των 60, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου δεν έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση του εμβολίου.

 Το μέτρο της υποχρεωτικότητας και του προστίμου ελήφθη, όπως τονίζει η κυβέρνηση, όχι με τιμωρητική διάθεση αλλά με προστατευτική, ως μια έσχατη προσπάθεια να πειστούν οι άνω των 60 ετών να κάνουν το εμβόλιο για να προστατέψουν την υγεία τους, αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

 Παράλληλα, ελήφθησαν και άλλα μέτρα, όπως το μπλοκάρισμα των ανεμβολίαστων από τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, ενώ θα διατεθούν σε όλους δωρεάν self test, ένα πριν από τις γιορτές και ένα αμέσως μετά, έτσι ώστε με το πρώτο να ελεγχθεί η διάδοση κατά τη διάρκεια των γιορτών και με το τεστ μετά τις γιορτές να ανιχνευθούν τυχόν κρούσματα από τις συνάξεις κατά τις ημέρες των εορτών.