Εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την πρώτη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που δώσαμε αγώνα με πολιτικό πολιτισμό και ενότητα που είναι η βασική παρακαταθηκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά στην κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος.

«Δύναμή μου είναι η βάση και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου. Δεσμεύομαι να τιμήσω την  εντολή για ανανέωση και πολιτική αυτονομία. Η προοδευτική παρατάξη και το ΠΑΣΟΚ σήμερα επιστρέφουν», σημείωσε ο υποψήφιος έξω από τα γραφεία του στην οδό Ιπποκράτους. 

Σημειώνεται, ότι έξω από τα γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη είχε συγκερντρωθεί πλήθος κόσμου που σε πανηγυρικό κλίμα φώναζαν τα συνθήματα: «Στα χέρια σου κρατάς το μέλλον μιας γενιάς» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό».