Στο ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς υποθέσεις των συντάξεων των ετών μέχρι το 2019 και μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει κλείσει το θέμα των εκκρεμών συντάξεων όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Ειδικότερα, ο ίδιος σημείωσε ότι για το σκοπό αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθούν εργαλεία που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και άλλα που θα τεθούν σε εφαρμογή το επόμενη διάστημα. Την ίδια στιγμή, κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής αναφορικά με την υπόθεση ενός πολίτη, που έπρεπε να κάνει υπεύθυνη δήλωση στον ΕΦΚΑ λέγοντας ότι βρίσκεται εν ζωή, τόνισε ότι συμφώνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το 48% των παράπονων των πολιτών για το Δημόσιο αφορούν τον ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως υπουργός έχει στείλει στα Πειθαρχικά Συμβούλια 11 περιπτώσεις που αφορούν τη συμπεριφορά των υπαλλήλων και οι μισές δεν έχουν καν φτάσει στο Πειθαρχικό. Ακόμη, σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν φτάνουν γρήγορα στα πειθαρχικά ούτε καν οι υποθέσεις που στέλνει ο ίδιος ο υπουργός, ενώ έκανε γνωστό πως υπάρχουν 1127 εκκρεμείς καταγγελίες πολιτών. Για αυτό το λόγο τόνισε ότι αλλάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, συντομεύουν οι διαδικασίας και βγαίνουν οι συνδικαλιστές από τα συμβούλια αυτά.