Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσει η αποστασιοποίηση του τομεάρχη υγείας του κόμματος, και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, από τις καταγγελίες του κόμματός του περί «ρεζερβέ ΜΕΘ για VIP πρόσωπα».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra ο κ. Ξανθός είπε ότι η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ «υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αυτό το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και οφείλει να το διασφαλίσει και το κίνημα των υγειονομικών, τα σωματεία, τα συνδικάτα των γιατρών, των εργαζομένων, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε, είναι να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας».

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έχει δώσει η Κουμουνδούρου στην εν λόγω «καταγγελία» είναι ότι σήμερα Πέμπτη δύο αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, η ΑΥΓΗ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έχουν πρωτοσέλιδο το θέμα αυτό.

Πλεύρης: Ελεεινό ψεύδος τα περί VIP κλίνες - Να δώσει τα «στοιχεία» στον εισαγγελέα ο Γιαννακός

Η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας ο οποίος το χαρακτήρισε ελεεινό ψεύδος.

«Αυτό το οποίο ειπώθηκε για την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ είναι ελεεινό ψεύδος. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια μεταφορά σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κενή κλίνη ΜΕΘ και ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι ένα περιστατικό πρέπει να μπει σε κλίνη ΜΕΘ, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και γίνεται αποδοχή από νοσοκομείο το οποίο έχει κενή κλίνη, όπου και εκεί γιατρός πάλι κρίνει ότι πρέπει να εισέλθει στην κλίνη ΜΕΘ».

Και συνέχισε: «Άρα, αυτός που κατήγγειλε ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP, στην πραγματικότητα κατηγορεί γιατρούς που αυτή τη στιγμή δίνουν αγώνα. Είναι ψευδέστατο και επειδή εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο ψεύδος, οι συγκεκριμένοι που τα διακινούν θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν για αυτά που λένε», είπε ο υπουργός χθες στον Alpha, ενώ σήμερα Πέμπτη μιλώντας στον Σκάι δήλωσε πως ο συνδικαλιστής πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί να δώσει στοιχεία για την καταγγελία του στον εισαγγελέα.