Στις 11:15 έφθασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα και επισήμως από σήμερα το πρωί. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι μάλιστα η τελετή παράδοσης-παραλαβής ολοκληρώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε δεκτός στην είσοδο του κτιρίου από τον Νίκο Σαλαγιάννη, τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ.

Μαζί του στον 6ο όροφο, στο γραφείο του προέδρου, μαζί με τον γραμματέα του κόμματος, τον διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη, βρίσκονται και οι στενοί συνεργάτες του, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Πάνος Βλάχος, Βαγγέλης Τσόγκας, Ειρήνη Κωστάκη, Βασίλης Πανάγου και ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.



«Μεγάλη μέρα»

Σε σύντομες δηλώσεις του κατά την υποδοχή του στην είσοδο των γραφείων, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα» για την παράταξη και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, μεταξύ άλλων είπε ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική φωνή. Τα κόμματα πρέπει να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, όχι να είναι κλειστοί μηχανισμοί. Ξεκινάμε από σήμερα τη δουλειά».



«Σε μια νέα εποχή»

«Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά. Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή. Πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος άφησε ένα λουλούδι στον τάφο της Φώφης Γεννηματά, στο Α' Νεκροταφείο, τιμώντας την μνήμη της.