Σημαντική και ιστορική η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Κατά τη  είσοδο του, ο πρωθυπουργός άναψε ένα κερί στον Ιερό Ναό Αγ. Ασωμάτων της Μονής, συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και μετέβησαν στο συνολικό κτίριο όπου τους υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

1_3

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε συνεδρίαση ανώτατων εκκλησιαστικών οργάνων γυναίκα πολιτικός, εν προκειμένω η κ. Κεραμέως. Στη διάρκεια των εργασιών ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη στήριξη της εκκλησίας στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει θέματα διαχείρισης και κοινωνικής προσφοράς.


Για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη Σύνοδο της ΔΙΣ
, τοποθετήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους. 

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε πως βρίσκεται σε ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.