Αποκαλυπτικά είναι τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), Δημήτρης Μαύρος, για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μαύρος «φωτογράφισε» τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς μιλώντας μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δήλωση μεταμέλειας ζητώντας συγνώμη για τα όσα υποστήριζε για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων παρασυρόμενος από τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη και λοιπούς συνεργάτες για τις επιλογές ΤΟΥ και την εντύπωση που είχε για το έργο των δημοσκοπικών εταιριών.

«Και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν αναθέσεις σε δημοσκοπικές εταιρίες» παραδέχθηκε ο Δ. Μαύρος, ενώ αποστασιοποιήθηκε από εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση για το αν πρέπει να υπάρχει έγκριση μετρήσεων από κόμματα σε εσωκομματικές διαδικασίες. Επίσης ο κ. Μαύρος καταφέρθηκε κατά όσων γκρινιάζουν επειδή οι δημοσκόποι αρθρογραφούν.

Κατά την κατάθεση του αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, επιτέθηκε στη Vox Pop ότι δεν ήταν ορατή κι ότι δεν ήθελε να ελεγχθεί ενώ συμφώνησε με την Opinion Poll για τον τρόπο ανακοίνωσης της μέτρησης της, στον ΣΕΔΕΑ.

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος» συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε για τον προγραμματισμό των εργασιών της Εξεταστικής τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, αύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, έχουν κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), καθηγητής του ΕΜΠ Στέφανος Κόλλιας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων και έρευνας VoxPop Analysis, Γιάννης Σκλίας.

Από την περασμένη Παρασκευή, 10 Δεκεμβριου, έχουν σταλεί κλήσεις, προκειμένου να καταθέσουν, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Edelman, τον εκπρόσωπο της Bridging Europe και τον εκπρόσωπο της Common View. Επειδή και οι τρεις είναι κάτοικοι εξωτερικού, ενημέρωσαν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να παραστούν αλλά είναι στη διάθεση της Επιτροπής να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα του υποβάλει γραπτά ή μέσω υπομνήματος. Εάν δεν μπορέσουν τελικά να παραστούν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα κληθεί να καταθέσει ο εκπρόσωπος της Opinion Poll, Zαχαρίας Ζούπης.