Την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με Έλληνες της ομογένειας, στελέχη των τοπικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ομογενειακούς φορείς είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα και της συνάντησης που είχε με τη Γαλλίδα Υπουργό Μετασχηματισμού και Λειτουργίας του Δημοσίου Αμελί ντε Μονσαλέν.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα συζητήθηκαν θέματα της ομογένειας, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων και τα προσκόμματα που έθεσαν σε αυτή την προσπάθεια τα κόμματα της Αριστεράς καταψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο.

download__7_

Παράλληλα, ο Βορίδης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απλοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η διαδικασία της ψήφου για τους απόδημους Έλληνες, ενώ παρείχε επιπλέον διευκρινίσεις τόσο στο θέμα της επόμενης εκλογικής διαδικασίας όσο και σε ζητήματα πολιτογράφησης, λύνοντας τις απορίες που έθεσαν τα μέλη της ελληνικής ομογένειας.

download__6_

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

download__8_