Στο τρίπτυχο ανανέωση, ενότητα, εμπειρία κινήθηκαν οι πρώτες επιλογές που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη στελέχωση των βασικών θέσεων του Κινήματος Αλλαγής σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Κρητικός πολιτικός εξαρχής είχε καταλήξει ανάμεσα στα δυο πρόσωπα που θα έπαιζαν το ρόλο του αντ’ αυτού στη Βουλή, δηλαδή στον κ. Κατρίνη και τον κ. Σκανδαλίδη. Το μήνυμα, ωστόσο της κάλπης ήταν τόσο ηχηρό για ανανέωση που τον οδήγησε εκ των πραγμάτων στην επιλογή του Μιχάλη Κατρίνη.
5460730__1_
Έτσι, λοιπόν, ο 46χρόνος οδοντίατρος με καταγωγή την Ηλεία θα είναι το πρώτο βιολί του κόμματος σε επίπεδο Βουλής. Στον Κώστα Σκανδαλίδη, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, ανέθεσε το ρόλο του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, θέση που είχε και επί των ημερών της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Σκανδαλίδης με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει αλλά και την καθολική αποδοχή που απολαμβάνει από όλες τις πτέρυγες του κόμματος θα παίζει κεντρικό ρόλο στα κοινοβουλευτικά δρώμενα. Αναπληρώτρια του κ. Σκανδαλίδη θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στήριξε σθεναρά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ωστόσο στον δεύτερο γύρο προέβη σε δήλωση υποστήριξης του κ. Ανδρουλάκη.
5460721
Με την επιλογή της κυρίας Γιαννακοπούλου, ο νέος αρχηγός αφενός συνεχίζει στο δρόμο της ανανέωσης, αφετέρου «αγκαλιάζει» την πλευρά του κ. Λοβέρδου, ο οποίος τον στήριξε με αρκετή γενναιότητα στο δεύτερο γύρο.

Σε ότι αφορά στις επιλογές για την κομβική θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε την Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είχε σταθεί στο πλευρό του στην εσωκομματική μάχη και για αναπληρωτή της τον Γιώργο Αρβανιτίδη, ο οποίος ήταν υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου. Στο πρόσωπο του κ. Αρβανιτίδη, ο νέος αρχηγός έκανε τα ανοίγματά του προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.
Παραλλήλως, κομβικό ρόλο στις διεργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής-και όχι μόνο- θα παίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Ο Αρκάς πολιτικός αποτέλεσε καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον πιο ισχυρό σύμμαχο του κ. Ανδρουλάκη, κάτι που αναγνωρίζει πλήρως ο τελευταίος. 
5460705
Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης προετοιμάζει σταδιακά και τις κινήσεις που θα κάνει σε επίπεδο κόμματος, ιδίως σε θέσεις κλειδιά, όπως αυτή του γραμματέα, του εκπροσώπου τύπου, των ανθρώπων της επικοινωνίας. Ως προς το τελευταίο, στο επικοινωνιακό κομμάτι θα δραστηριοποιηθούν ο Πάνος Βλάχος και ο Βαγγέλης Τσόγκας, ενώ σε εκκρεμότητα είναι η θέση του εκπροσώπου τύπου.
5460695__1_
Για τη θέση του γραμματέα, φαίνεται ότι προορίζεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, ενώ ο έτερος στενός του συνεργάτης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης πιθανολογείται ότι θα αναλάβει τη θέση του διευθυντή του γραφείου του κ. Ανδρουλάκη.