«Η Ελλάδα δεν δημοσκοπείται σήμερα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Γιαννούλης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ταρακουνηθεί από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Τέλος ο βουλευτής υποστήριξε ότι οι κ. Μητσοτάκης και Οικονόμου διαψεύδονται από τον κ. Λύτρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Γιαννούλη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Σέβομαι τις δημοσκοπήσεις, εκτιμώ τη στατιστική τους αποτύπωση και δεν θεωρώ ότι ειναι όλες ''πειραγμένες'' ή κατι τέτοιο αλλά θέλω να σας καταθέσω την προσωπική πολιτική και δημοσιογραφική μου εκτίμηση ότι στην κατάσταση και την συγκύρια που είναι σήμερα η Ελλάδα με 100 και 130 νεκρούς κάθε μέρα από την πανδημία και με κυρίαρχο το αίσθημα του φόβου αλλά και της αγωνίας λόγω της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και των συνεχών ψεμάτων δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα δημοσκοπείται σήμερα. Δεν λέω ότι είναι κακές οι δημοσκοπήσεις ή παραποιημένες ή λάθος, είμαστε στο σημείο που η κοινωνική κατάσταση, η οικονομική και η υγειονομική κατάσταση της χώρας δεν δημοσκοπείται».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανησυχήσει από την εκλογή Ανδρουλάκη, ο κ. Γιαννούλης απάντησε: «Όχι, γιατί αυτός που έρχεται να αποδείξει ότι εκτός από την μέθεξη της εκλογικής διαδικασίας που είναι μια γιορτή της δημοκρατίας όταν τα κόμματα ανοίγουν τις πόρτες τους, πρέπει να αποδείξει εάν πολιτικά μπορεί να μιλήσει στη συνείδηση των ανθρώπων που τη συγκροτούσαν και τη συγκροτούν την προοδευτική παράταξη. Ο κος Ανδρουλάκης εξελέγη για να ηγηθεί του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, όχι του κόμματος δημοκρατικού σοσιαλισμού, το ΚΟΔΗΣΟ δεν υπάρχει πια. Αυτή η συνεχής επίκληση της σοσιαλδημοκρατίας ως πιο κοντινή δεξαμενή στη ΝΔ δεν πιστεύω οτι έχει μεγάλο πολιτικό μέλλον. Να καταθέσεις τις θέσεις του, τις προτασεις του. Εδώ συζητάμε επί τέσσερις μέρες για ένα πολιτικό σκάνδαλο, φοβάμαι ότι ο κος Μητσοτάκης θα έχει την τύχη του Νίξον ή πρέπει να έχει την τύχη του Νίξον όπου το ψέμα απαντάται με ψέμα και δεν έχω δει την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ».

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει επισήμως είτε από τον κ. Τσιόδρα είτε από τον κ. Λύτρα να πούνε σε ποιους έδωσαν την έκθεση, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή οι κύριοι Μητσοτάκης και Οικονόμου διαψεύδονται από τον κ. Λύτρα που λεει επί λέξη ''είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο''. Ο λόγος που δεν κάναμε προδημοσίευση της μελέτης, τι λεει η μελέτη; Ότι υπάρχει 87% θνητότητα εκτός των ΜΕΘ, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπε ψευδώς και είναι αγοραίο ψέμα, δεν είναι πολιτικό ψέμα, είναι αγοραίο, χυδαίο και κυνικό ψέμα ενός πρωθυπουργού κι αυτό συνιστά σκάνδαλο. Και καταλήγει ο κος Λύτρας ''ο λόγος που δεν κάναμε προδημοσίευση της μελέτης είναι επειδή είχαμε ενημερώσει''. Ας απαντήσουν αύριο πως και γιατί το πήραν και γιατί είπε συνειδητά ψέματα ο έλληνας πρωθυπουργός. Η διατύπωση χονδροειδέστατου ψέματος από τον επικεφαλής κι έχοντα της ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας πλήττει βάναυσα την αξιοπιστία των πολιτών απέναντι στην ελληνική πολιτεία. Αυτό είναι το έγκλημα».

Ερωτηθεις γιατί δεν ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας, ανέφερε: «Γιατί αυτή τη στιγμή το αίτημα των εκλογών δεν αποτελεί τίποτα άλλο από την αναπαραγωγή στερεότυπων που τα εχει ξεπεράσει η συγκύρια, η πανδημία και δωδεκαετής οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή η κυβερνηση πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με την επιδίωξη της να σοβαρευτεί, να κυβερνήσει. Η παραίτηση που ζητάμε είναι η Νέμεσις για έναν πρωθυπουργό που ψεύδεται και μετά ακολουθούν εκλογές. Ας αναλάβει την ευθύνη πρώτα, δεν είναι πολιτικάντικο το ζήτημα. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ποιεί την νήσσαν. Είναι ντροπιαστικό για την πολιτική».