«Αν η μελέτη του κ. Τσιόδρα είχε τεθεί υπόψιν του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έλεγε ποτέ κάτι για τις ΜΕΘ», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ειδικότερα, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας ενεπλάκη λανθασμένα σε μια επιστημονική μελέτη και πως οι τόνοι ανέβηκαν σε ένα θέμα που δεν άξιζε και δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η φασαρία τονίζοντας πως το θέμα είναι ο εμβολιασμός.

Παράλληλα, για τη φθορά της κυβέρνησης που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εξέφρασε την απορία του, πως η κυβέρνηση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν έχει και μεγαλύτερη φθορά.

Ακόμη, τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα: «Εγώ δεν το θεωρώ ότι αυτό συνιστά λόγο παραίτησης του πρωθυπουργού. Ξέρω ότι ο πρωθυπουργός αν είχε τεθεί υπόψη του η μελέτη είναι από χαρακτήρα, από προσωπικότητα άνθρωπος ο οποίος αφομοιώνει πολύ εύκολα αυτά τα πράγματα και δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν έχει κανένα λόγο. Νομίζω ότι αυτό που έχει συμβεί είναι ότι ενδεχομένως ο κ. Τσιόδρας τα στοιχεία αυτά τα έχει παρουσιάσει γενικά αλλά όταν λέμε ότι είναι κάποιος έξω από τις ΜΕΘ, στις ΜΑΘ είναι για διάφορους λόγους και κυρίως ο λόγος είναι ότι περιμένει να αδειάσει ένα κρεβάτι για να μπει στη ΜΕΘ. Δεν είναι εύκολο, και η μελέτη δεν το αποδεικνύει με κάποιο τρόπο γιατί είναι μια πρώτη προσπάθεια ανάλυσης των δεδομένων, θα ακολουθήσουνε πολλές και θα γίνει σε βάθος αυτή η ανάλυση και πρέπει να γίνει. Δεν νομίζω ότι αποδεικνύει αυτό που προσπαθούσε επί μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και που ήταν λάθος ότι ο κ Τσίπρας ενεπλάκη σε αυτή τη συζήτηση η οποία είναι κατά βάση επιστημονική και χρειάζονται πολλά δεδομένα για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Όταν παίρνεις ένα πράγμα και το κάνεις σύνθημα και με αυτό βγαίνουν οι άλλοι στους δρόμους, αρχίζουν να κάνουν ασχήμιες, να δημιουργούν αστυνομίες και να καταπατούν το σύνταγμα πρέπει ως πολιτικός αρχηγός και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να πεις «δεν θα πάω εγώ να εμπλακώ εκεί». Νομίζω ότι οι τόνοι φύγανε πολύ σε ένα θέμα που δεν άξιζε, που δεν πρέπει να γίνεται αυτή η φασαρία γιατί αυτό μας αποσπά την προσοχή μας από το ουσιώδες ζήτημα που είναι ο εμβολιασμός».

Για τη φθορά του κυβερνόντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις

«Εγώ απορώ πως η κυβέρνηση με τέτοιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει δεν έχει και μεγαλύτερη φθορά».

Σας δίνει ο κ. Τσίπρας το «κλειδί» να ξεκλειδώσετε πρόωρες εκλογές

«Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πάει σε πρόωρες εκλογές είναι ένας και μοναδικός, είναι ότι το βασικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι αυτή τη στιγμή το να αναμετρηθούν τα κόμματα μεταξύ τους . Είναι στάση ευθύνης το να μην το κάνει πέρα από την αρχή την οποία θέλει να την τηρήσει, την τήρησε και ο κ. Τσίπρας, ότι είναι σωστό για τη δημοκρατία να γίνονται οι εκλογές στην ώρα τους. Άρα δεν είναι θέμα ότι δεν βλέπουμε τη φθορά, εγώ απορώ πως η φθορά δεν είναι μεγαλύτερη τόσο καιρό. Αν δεν την έχει η αιτία είναι ότι η αντιπολίτευση κρατάει επί μήνες μια τακτική στάση η οποία είναι φθορά για τη χώρα αλλιώς προφανώς θα είχε η κυβέρνηση μεγαλύτερη φθορά».

Για την μετάλλαξη Όμικρον

«Η άποψη μου είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να δει πιο προσεκτικά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, να το επεκτείνει δηλαδή και ενδεχομένως να το κάνουμε και σε ορισμένες περιοχές που είναι αυτές που εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Το δεύτερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι είναι προφανές ότι θα χρειαστούνε μέτρα εγκλεισμού. Όχι συνολικό lockdown αλλά πιο αυστηρά μέτρα λειτουργίας των σημείων όπου συγχρωτιζόμαστε. Εγώ γενικώς πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί με αυτό, δεν μπορούμε να παίζουμε. Να μπουν τα κομματικά ξίφη στα θηκάρια και συζητήσουμε σε μια βάση ηρεμίας».

Ακούστε τη συνέντευξή του