Για μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη μέτρων που εχει ως αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε ένα άτυπο lockdown κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι «ο πρωθυπουργός αφού υποτίμησε και εξευτέλισε την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, τώρα τους ανακαλύπτει και πάλι. Τους βάζει ασπίδα για να καλύψει την ανεπάρκεια του και την εγκληματική του αδιαφορία στη διαχείριση της πανδημίας».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα ενώ οι παρεμβάσεις της εξαντλούνται στις συστάσεις και την ατομική ευθύνη.

«Κουβέντα όμως για αξιόπιστη ιχνηλάτηση με μαζικά και δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, για περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς, για αλλαγή πρωτοκόλλων στα σχολεία, για ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει και για επίταξη ιδιωτικών κλινικών» αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι προσθέτουν ότι «ακόμα και το μέτρο της τηλε-εργασίας ανακοινώθηκε θολό, χωρίς διευκρινίσεις και καθυστερημένα».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε και αγνοεί τόσο τους επιστήμονες, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ που καιρό τώρα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.Συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Υγεία, στην οικονομία, στο εισόδημα», τονίζουν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στο θέμα εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κ. Ξανθός θεωρεί ότι τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού (χώροι διασκέδασης, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασία, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία κλπ) έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι κατόπιν εορτής.

«Η τραγική υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλέψεων των ειδικών, η εμμονή στην αντιεπιστημονική γραμμή της «πανδημίας ανεμβολίαστων» και, κυρίως, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μη διαχειρίσιμη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε ολοσχερή κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας», λέει ο πρώην υπουργός Υγείας.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε πάντως ακόμα ότι ο πρωθυπουργός «με ύφος ειδικού επιστήμονα μας είπε ότι για να βελτιωθεί η εικόνα θα πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους κάτω των 18 ετών, όταν ξέρει καλά πως λόγω της ανεπάρκειας του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού του κράτους η πλατφόρμα για τα παιδιά είναι κλειστή εδώ και μια εβδομάδα».