Για τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας και ιδιαίτερα της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Δεν υπάρχει συζήτηση για παράταση των σχολικών διακοπών»

Ειδικότερα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων, που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα (27/12), δεν υπάρχουν - προς ώρας - σκέψεις για παράταση των σχολικών διακοπών. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση στο τραπέζι για παράταση των διακοπών στα σχολεία» είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, αναφορικά με τους περιορισμούς που θα επιβληθούν στα γήπεδα και προκάλεσαν τις αντιδράσεις των σωματείων, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών, λόγω του ότι με δεδομένη την αυξημένη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον δημιουργούνται συνθήκες υπερμετάδοσης. Ανέφερε πάντως ότι «θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία».

Παράλληλα, σε ερώτηση που δέχτηκε για την τρίτη δόση του εμβολίου αλλά και τη νέα μετάλλαξη, επισήμανε ότι η ενισχυτική δόση είναι καθοριστική για να υπάρχει ήπια συμπτωματολογία.

Ακόμη, ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε ότι 7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, και ένα ποσοστό κοντά στο 90% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει κάνει την τρίτη δόση.