Γρηγορης_Γεροτζιαφας
Πολιτική

Γεροτζιάφας: Ο Μητσοτάκης να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα - Είμαστε σε εθνική υγειονομική κρίση

Τι ανέφερε ο «σοφός» του Τσίπρα σε συνέντευξή του

Ο ένας από τους «σοφούς» της ομάδας των 30 συμβούλων του think tank του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Αιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τηλεφωνήσει τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι «είμαστε σε εθνική κρίση».

Ειδικότερα, λίγες μέρες μετά την επίσημη διατύπωση του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, για παραίτηση Μητσοτάκη και διενέργεια πρόωρων εκλογών για να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ούτε θέλει, αλλά και ούτε μπορεί - όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία και τα άλλα μέτωπα της κρίσης όπως η ακρίβεια, ο υγειονομικός σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει εθνική συνεννόηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεροτζιάφας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» δήλωσε ότι: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει στο τηλέφωνο τους κυρίους Τσίπρα και Κουτσούμπα, προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη εθνική υγειονομική κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την απαίτηση διαμόρφωσης μιας «εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας» λέγοντας ταυτόχρονα ότι ναι μεν «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αρνείται να φτιάξει στρατηγική» όμως, «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης είναι σε καλή κατεύθυνση γιατί αποδέχεται το γεγονός ότι χρειάζεται στρατηγική».

Μάλιστα, ο κ. Γεροτζιάφας ανέφερε ότι: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ακούσει αυτά που λέμε οι επιστήμονες και να βάλει μπροστά στις ευθύνες τους, τους πολιτικούς, έτσι ώστε να χαράξουν κοινή στρατηγική. Το κράτος έχει ευθύνη όχι απλά να ενημερώνει αλλά να βάζει φίλτρα και φραγμούς, γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».