Την παράταση των ισχυόντων μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Επιδημιολόγων, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα.

Εξετάζοντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, οι επιστήμονες έκριναν ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που τέθηκαν σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες του 2021, δεν πρέπει να διαφοροποιηθούν, εξανεμίζοντας την ελπίδα για επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και διασκέδαση.

Οικονόμου: Πάμε σε μια αξιολόγηση των μέτρων βδομάδα βδομάδα

Μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε τα εξής:

«Πάμε σε μια αξιολόγηση των μέτρων βδομάδα βδομάδα. Κρίθηκε ότι ήταν πρόωρο να πάμε σε μια χαλάρωση. Κρίθηκε, σωστά, να μην πάμε σε χαλάρωση και για τον συμβολισμό σε επίπεδο κοινωνίας»

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «κάθε βδομάδα θα σταθμίζουμε την κατάσταση και θα παίρνουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις. Έχουμε ορισμένες ενδείξεις (σ.σ. για αποκλιμάκωση) από την άλλη όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ΕΣΥ δίνεται μεγάλη μάχη».

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τα δεδομένα και σταθμίζουμε τις κινήσεις μας», συμπλήρωσε.

Νωρίς τα συμπεράσματα για σχολεία

«Νωρίς» οι τρεις μέρες για να δούμε αν το άνοιγμα των σχολείων λειτούργησε θετικά ή αρνητικά ως προς την πανδημία, ωστόσο λόγω των τεστ που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί «εντοπίστηκαν κρούσματα που αλλιώς δε θα εντοπίζονταν», είπε ο κ. Οικονόμου.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στις θέσεις τους οι περίπου 4.000 αναπληρωτές που θα καλύψουν τα κενά των νοσούντων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι οι σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν «με αυστηρό πρωτόκολλο και με βάση το σχέδιο με το οποίο άνοιξαν».