Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, για το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι δημιουργείται η Ελλάδα της εργασίας, του μέλλοντος και της προοπτικής.  
Ακόμη, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το 97% των επενδυτικών σχεδίων απευθύνονται στην περιφέρεια. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει όραμα και σχέδιο και οδηγεί σε ισοπέδωση τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Ειδικότερα, ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό, ευέλικτο, αποτελεσματικό νομοσχέδιο, φιλικό προς τους επενδυτές».

Ταυτόχρονα, στάθηκε ιδιαίτερα ότι το 97% των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου απευθύνονται στην περιφέρεια. «Ο νέος περιφερειακός χάρτης, δίνει σημαντική αύξηση στο ποσοστό ενίσχυσης της περιφέρειας. Πρώτη φορά γίνεται η περιφέρεια ελκυστικός επενδυτικός προορισμός» σημείωσε.

«Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή του παραγωγικού πλούτου. Για αυτό είναι σημαντική η ανάγκη να προχωρήσει και να επισπευθεί ένα επενδυτικό σχέδιο για να μην ταλαιπωρείτε ο επενδυτής για δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει την διαδικασία. Κάθε επένδυση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας. Και εμείς, θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα έναν πιο φιλικό επενδυτικό προορισμό. Θα δουλέψουμε στη συχνότητα της ανάπτυξης ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να μην ταλαιπωρούνται και κυρίως να μην τους αγκαλιάζει θανάσιμα η γραφειοκρατία», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μίλησε, δε, για «εξαντλητική διαβούλευση που προηγήθηκε του νομοσχεδίου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς με την κατάθεση προτάσεων από όλους τους εταίρους».

«Ξεκινήσαμε μια μακράν και εξαντλητική διαβούλευση για να είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε ένα νόμο ισχυρό, αναπτυξιακό, που θα πάει την Ελλάδα εκεί που την οραματίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην επιστροφή του brain drain. Πιστεύουμε ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα δώσει νέα χαρακτηριστικά στις επενδύσεις. Θα ενσωματώσει στην εθνική στρατηγική τα ιδιαίτερα καθεστώτα που δεν υπήρχαν, χωρίς να αποκλείουν κανένα. Ξεκινά η νέα μεγάλη πρόκληση για την πατρίδα, χωρίς τη γραφειοκρατία που σκοτώνει και χωρίς ταλαιπωρία των επενδυτών, ώστε κανένας να μην υπάρχει που να μην μπορεί να ολοκληρώνει το επενδυτικό του σχέδιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.