«Δεν προσκλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελετή παράδοσης των Rafale» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δικαιούται να κάνει πολιτικά παιχνίδια με την εθνική άμυνα.

Την ίδια στιγμή, απέρριψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομματικοποίησε το θέμα των Rafale.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Γιαννούλη στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν θα παρευρισκόταν ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση για τα Rafale στην περίπτωση που είχε προσκληθεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Το κυρίαρχο ερώτημα ειναι αν έπρεπε να προσκληθεί η ηγεσία του τόπου και οι πολιτικοί αρχηγοί. Εκ του αποτελέσματος δεν προσκλήθηκαν».

Για το σποτ για τα Rafale, ο κ. Γιαννούλης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Δεν είναι μια απλή υπόθεση, είναι μια κυνική προσπάθεια σφετερισμού και αξιοποίησης για μικροκομματικούς λόγους μιας εθνικής προσπάθειας και μιας επένδυσης της εθνικής άμυνας με χρήματα όλων των φορολογουμένων για να αποκτήσει ένα αμυντικό πλεονέκτημα επιπλέον η χώρα μας για αυτό και υπερψηφίστηκε η αγορά των Rafale».

«Αυτό που καταψηφίστηκε είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος αποστερεί από την ελληνική βιομηχανία άμυνας τεχνολογίας, καινοτομίας, από τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια η δυνατότητα να παραχθεί έστω και μια θέση εργασίας, να αγοραστεί έστω και μια βίδα από αυτά τα 17 δις που προωθούνται μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα επόμενα 20 χρόνια χωρις να δημιουργείται καμία υπεραξία για την εργασία και την οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχει αποδείξει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ότι πολλές φορές εκλαμβάνει την πατρίδα και την αγάπη για την πατρίδα ως επάγγελμα και κομματαρχική δραστηριότητα. Δεν είναι κομματάρχης ο κ. Μητσοτάκης, είναι ο έλληνας πρωθυπουργός και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το σποτάκι της υπογραφής της ΝΔ, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι διπλωματικές μας υπηρεσίες, οι προξενικές μας αρχές φιλοξενούν στους επισήμους ιστοτόπους των διπλωματικών μας υπηρεσιών όπως στη Νέα Υόρκη το συγκεκριμένο κομματικό video. Η πατρίδα δεν είναι επάγγελμα και εμείς έχουμε αποδείξει ότι σε αυτά τα ζητήματα προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δυστυχώς το άγος και η οδύνη που προκάλεσε ο σφετερισμός της έλευσης των Rafale ήταν τόσο χοντροκομμένος και προκλητικός που λογικό είναι να υπάρξει μια στοιχειώδης αντίδραση στον αυταρχισμό, στην αλαζονεία, στην έπαρση που δεν την βλέπουμε μόνο στα Rafale... Αισχρή πατριδοκαπηλία με την εθνική άμυνα και με τους ανθρώπους που δίνουν το αίμα τους για να υπερασπίσουν την πατρίδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Η πατρίδα δεν είναι επάγγελμα, την πατρίδα την υπερασπίζεσαι με το αίμα σου όχι με video και twitter», δήλωσε επιπρόσθετα.