Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς της στην κακοκαιρία «Ελπίς» εξαπέλυσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με ξεχωριστές τοποθετήσεις. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως: «Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή, 2,5 χρόνια τώρα επιτελικό μπάχαλο. Και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη».

«Μόνος ανεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε και ευχήθηκε «Κουράγιο και υπομονή σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας που για άλλη μια φορά δοκιμάζονται».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε μέσω ανακοίνωσής του ότι, «το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο».

«Με χιλιάδες οδηγούς εγκλωβισμένους εδώ και ώρες και με κλειστούς τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από τις πρώτες ώρες του χιονιά, παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων εδώ και μία εβδομάδα, εμφανίστηκε στις οθόνες μας ο αρμόδιος υπουργός και ο περιφερειάρχης για να ισχυριστούν ότι "κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική"!», σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για «απόλυτο μπάχαλο του επιτελικού κράτους σε συνδυασμό με απύθμενο θράσος και πρωτοφανή κυνισμό».

«Και φυσικά η ευθύνη ανήκει πάντα κάπου αλλού. Άλλοτε στους πολίτες, άλλοτε στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλοτε στους "ασυνείδητους οδηγούς" και στην Αττική Οδό», σημείωσε.

«Όλοι έχουν από μία ευθύνη σε αυτή τη χώρα εκτός από τον κ. Μητσοτάκη που διεκδικεί τα πρωτεία του πιο ανεύθυνου Έλληνα»,κατέληξε.