Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μίλησε στον Alpha, σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς». Αφού ζήτησε για ακόμη μία φορά συγγνώμη, σημείωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

Ακόμη, ο Γιάννης Οικονόμου άφησε αιχμές για τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, με δηλώσεις του.

«Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του μηχανισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε πως από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε αδυναμία συντονισμού, καθώς πολλά πράγματα όπως είπε δεν έγιναν σωστά.

«Οι δρόμοι οι οποίοι είναι στην ευθύνη του κράτους δεν είχαν προβλήματα», τόνισε με εξαίρεση την Αττική Οδό, ενώ σε ερώτηση για τα προβλήματα σε κεντρικές αρτηρίες στην Αττική δεν απάντησε ευθέως, δείχνοντας ως υπεύθυνο την περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Οικονόμου πάντως ανέφερε ότι υπήρξε γρήγορη αποκατάσταση ζημιών και ηλεκτροδότησης, σε σχέση με την προηγούμενη φορά με την κακοκαιρία «Μήδεια».

Για την διαδικασία αποζημίωσης των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό, ανέφερε ότι άμεσα θα προσδιοριστεί η διαδικασία με τη συνδρομή και της τεχνολογίας.