Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή της χώρας στις κάλπες θα ζητήσει και σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας «ότι μόνο αυτή είναι η λύση για να σωθεί η χώρα».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για το χάος που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος σε συνέντευξη του μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε το χάος που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Η ευθύνη για το χάος έχει πρόσωπο και αυτό είναι του ίδιου του πρωθυπουργού».

Και πρόσθεσε πως «θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τις παραιτήσεις διάφορων υπουργών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμα ότι «Θα μπορούσαν να είχαν λάβει μια σειρά από μέτρα για να προστατέψουν την κοινωνία, αλλά για ακόμη μια φορά κρίθηκαν ανίκανοι. Γνώριζαν πέντε μέρες ήδη για το κύμα του χιονιά και δεν προέβλεψαν καν να καθιερώσουν τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ούτε να εμποδίσουν την κυκλοφορία στα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα στην Αττική Οδό».

Επεσήμανε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών λέγοντας ότι «αυτή η στάση της κυβέρνησης προκαλεί τους πολίτες. Το αφήγημα περί ευθυνών της Αττικής Οδού για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους κατέρρευσε γρήγορα, γιατί τα ίδια συνέβησαν και στη Μαραθώνας και στην Κατεχάκη και στην Κηφισίας. Και μετά η κυβέρνηση προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στην ΕΜΥ. Το ψέμα αυτό απαντήθηκε από τον διευθυντή της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Η κυβέρνηση γνώριζε πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα στελέχη της Κουμουνδούρου τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποζημίωση των 2.000 ευρώ για όσους ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική οδό υποστηρίζουν ότι είναι «ένα πρόστιμο-χάδι…

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το έκανε για να γλυτώσει την Αττική Οδό από τις μαζικές προσφυγές. Είναι επίσης υποκρισία γιατί δεν υπάρχει καμία αποζημίωση στους τόσους εγκλωβισμένους σε Κηφισίας, Κατεχάκη και Μαραθώνος που είναι ευθύνη της Περιφέρειας», λένε.