Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα και στο ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση, αν και «είμαστε πιο κοντά στο τέλος», επισήμανε.

Η κ. Γκάγκα δεν τάσσεται υπέρ της γενικής άρσης των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει η Επιτροπή μετά τη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Πέμπτης (27.01.2022), εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση, αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους. Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα.

«Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η»,είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.